Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 21-09-2019

GEPUBLICEERD OP   25 SEPTEMBER 2019  |  MEER NIEUWS..

Merwede/Multiplaat E2, B1 en C3 namen het afgelopen weekeinde op tegen PKC, Albatros en GKV. De wedstrijdverslagen lees je hieronder!

Merwede/Multiplaat E2
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd PKC E4 - Merwede E2 op het programma. Het zijn altijd leuke wedstrijden en we zijn gewaagd aan elkaar, dus het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden! We wisten dat PKC erg gericht zou zijn op het nemen van doorloopballen, dus daar hebben wij de kids op voorbereid. De opdracht was: niet er bovenop met verdedigen, maar juist laag blijven en de andere opdracht was voorverdedigen, zodat er zo min mogelijk aangesteund kan worden. Dit alles om de doorloopballen eruit te halen en dat is heel goed gelukt en dat terwijl het best lastig is, want dit zijn ze nog niet echt gewend om te doen. We zijn dus heel trots op ze dat iedereen het probeerde! Aanvallend wisten we na de bal onderschept te hebben, snel de bal naar onze korf te gooien en zo hebben we veel doelpunten gescoord. We hebben dit keer de hele wedstrijd voor gestaan en dat is super knap, want we wisten: tegen PKC moet je niet verslappen, maar iedere minuut moet je scherp blijven; de winst is echt pas binnen zodra de scheidsrechter af fluit. En daar hebben ze dan ook hard voor gewerkt! Het is 9-14 geworden. Het was een hele leuke wedstrijd en naast dat wij trots op de kids waren, waren ze ook enorm trots op zichzelf! En terecht, van deze wedstrijden groei je en word je sterker! Op naar a.s. zaterdag, dan mogen we weer tegen PKC!

Merwede/Multiplaat B1
Onze B1 trad afgelopen zaterdag aan tegen Albatros B2. In een poule waar 3 teams voor het kampioenschap strijden is dit een sleutelwedstrijd. Beide ploegen zijn op voorhand aan elkaar gewaagd. De start van de wedstrijd is onstuimig, beide teams zoeken naar kansen, de eerste doelpunten vallen door overtredingen. De Zwijndrechters trekken in de eerste helft aan het langste eind. Beide teams gaan rusten met een 5-8 stand. De eerste periode van de tweede helft is de sterkste van Sliedrechtse kant. Het gat slinkt door doelpunten van Vienna en Luuk. De druk neemt toe en dat komt het spel niet ten goede, met overtredingen die tot strafworpen leiden tot gevolg. Ook invalbeurten van Rinze en Marco (beiden C1) kunnen het tij niet keren. Eindstand 12-15 in het voordeel van Albatros. Volgende week staat de terugwedstrijd tegen Albatros op het programma en gaat de B1 op voor sportieve revanche.

Merwede/Multiplaat C3
Afgelopen zaterdag is de wedstrijd Merwede C3 – GKV C2 gespeeld. Het 1e doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Tes, maar die werd helaas afgekeurd door de scheidsrechter. Aanvallend hebben we veel goede kansen gehad en heel veel schoten die op de rand kwamen of net weer uit de korf draaiden. Metin, Felicia, Myrthe en Tes zijn vaak in de buurt van een doelpunt gekomen en doordat Mart super goed stond te vangen konden er telkens nieuwe kansen komen. Jente en Esmee zijn vaak voor de doorloop gegaan maar de ballen wilden er niet in. Met het uitverdedigen hebben we veel ballen teruggepakt, zeker Jop en Metin. GKV was aanvallend iets sterker dan wij verdedigend en daar vielen de doelpunten wel, in de rust was de stand 0-4. In de 2e helft wist Merwede er toch nog 2 te scoren die helaas weer afgekeurd werden door de scheidsrechter. De eindstand was 0-9 maar we hebben met zijn allen goed aangevallen, kansen gecreëerd en sterk verdedigd. Hopen dat de afronding volgende week beter is want dan mogen we weer tegen GKV.