Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede verliest koppositie

WEDSTRIJDVERSLAG   ACHILLES  1 - MERWEDE 1

Na twee weken rust te hebben gehad, stond Merwede 1 direct een moeilijke tegenstander te wachten. In Den Haag namen zij het op tegen Achilles 1. Dit team stond met één punt minder dan de Sliedrechters tweede in het klassement en waren er dus op gebrand de koppositie over te nemen.

Met een aantal goede schutters bij Achilles wist Merwede wat hen te doen stond; scherp zijn, goed verdedigen, maar vooral zelf blijven scoren. Het was echter de thuisploeg die direct aan de leiding ging door drie verre schoten te scoren. Door een schot van Iris en een strafworp van Kevin werd het 3-2, maar direct daarna wist Achilles weer uit te lopen naar 6-2. Opnieuw wist de ploeg onder leiding van Enno Verhoef het gat te dichten tot twee doelpunten verschil. Ondanks dat de doelpunten over en weer bleven vallen, lukte het Merwede niet om dichterbij te komen en zochten beide ploegen de kleedkamers op met een ruststand van 12-9.

Na rust wist Tessa het gat weer tot twee verschil te verkleinen met een schot. Tot een stand van 15-13 bleven de doelpunten aan beide kanten om en om vallen, maar vanaf dat moment zakte Merwede in en lukte het de Hagenezen vier keer op rij te scoren. Hierdoor werd het gat vergroot naar 6 doelpunten. Door twee schoten van Kevin en een strafworp van Steven kwam Merwede nog wat terug, maar het lukte niet om nog gelijk te komen. Met een eindstand van 22-19 bleven de twee punten in Den Haag, waardoor Merwede nu op een tweede plek staat.

Waar 2015 zo'n succesvol jaar was, is de balans dit jaar nog negatief. Volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Op 16 januari neemt Merwede 1 het in Delft op tegen Excelsior 1 om 16:30 uur.