Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede loopt in op koploper Maassluis

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE  1 - DVS 1

In de eerste wedstrijd van 2015 heeft Merwede afgerekend met hekkensluiter DVS'69 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Hoe toepasselijk, de eindstand symboliseert ook het nieuwe jaar, het werd 20-15. Met deze overwinning én het verlies van koploper Maassluis tegen ONDO (15-14) is de spanning helemaal terug in poule 2H. In de komende twee weken zijn beide teams namelijk de tegenstanders van Merwede en tellen alleen twee overwinningen om zicht te houden op de titel.

Merwede begon goed aan de wedstrijd en scoorde bij een stand van 2-2 vijf maal op rij, waardoor er meteen een riante voorsprong gepakt werd. De doelpuntenmachine stokte daarna. DVS maakte daar gretig gebruikt van en wist langzaam dichterbij te komen. De Merwedianen speelden onzorgvuldig en dit resulteerde in slechte aanvallen, waarbij er vaak maar één keer geschoten kon worden in een aanval. Vlak voor rust wist DVS de stand gelijk te trekken en kwam zelfs op voorsprong. Gelukkig scoorde Merwede nog eenmaal en bepaalde hiermee de ruststand op 8-8.

In de rust gaf coach Enno Verhoef aan dat de spelers weer in de juiste functie moesten gaan spelen.

Er zouden dan betere en meer kansen ontstaan. In het begin van de tweede helft was het echter DVS die een gaatje van twee punten kon slaan (10-12). Merwede ging in de loop van de tweede helft beter spelen en dit zorgde ervoor dat men weer op gelijke hoogte kwam te staan met DVS (14-14).

In het laatste gedeelte was Merwede de betere partij en kon de voorsprong pakken. DVS zag twee heren geblesseerd uitvallen, wat niet ongunstig was voor Merwede. Mede hierdoor gaf het De Groot & Schagen team de voorsprong niet meer weg en het werd uiteindelijk 20-15. Een matige wedstrijd, maar de twee punten bleven in Sliedrecht.

Aanstaande zaterdag gaat Merwede op bezoek bij koploper Maassluis. Door de winst van Merwede en het verlies van Maassluis, staat Merwede nu drie punten achter op Maassluis. Voor Merwede is het dus noodzakelijk om deze lastige wedstrijd te winnen om nog in aanmerking te komen voor het kampioenschap. Aanvang wedstrijd 18.30 in sporthal Olympia.