Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Overwinning op Maassluis brengt spanning terug in poule 2H

WEDSTRIJDVERSLAG   MAASSLUIS  1 - MERWEDE 1

In de belangrijkste wedstrijd tot nu toe, tegen koploper Maassluis, wist Merwede wat het te doen stond. Een overwinning was noodzakelijk om nog kans te maken op het kampioensschap. En dat gebeurde, een tactisch schouwspel eindigde in 13-16 in het voordeel van Merwede.

Ook Kinderdijk wist te winnen, waardoor het verschil nu tussen de nummer 1 en 4 maar twee punten betreft. Mocht Maassluis dus nog een keer punten laten liggen, maken er 3 ploegen waaronder Merwede bij winst van hun partijen kans op de bovenste plek!

Thuis werd in de laatste minuten de winst uit handen gegeven en als Merwede nog mee wilt strijden om het kampioenschap dan moest er gewonnen worden. Voor beide ploegen stond er dus veel op het spel.

In het begin van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en de score ging gelijk op. Bij een stand van 3-4 vond er een opmerkelijke gebeurtenis plaats. Maassluis schoot de bal, waarbij de bal er in leek te gaan. De bal rolde echter uit de korf en Merwede pakte hierbij de rebound. Tot iedereen zijn verbazing zag scheidsrechter Jaap van Vliet niet dat de bal er uit gerold was en gaf aan dat er een doelpunt was. Na de vele protesten aan de kant van Merwede, keurde de scheidsrechter het onterechte doelpunt toch goed. Hiermee kwam de scheidsrechter op het scoreformulier van Maassluis en hielp hij Maassluis om wederom op gelijke stand te komen. Na dit incident bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd en dat was ook te zien aan de stand 6-6. Aan het eind van de eerste helft wist Merwede een gaatje van drie punten te slaan en deelde hiermee een mentale tik uit aan Maassluis. De Merwedianen konden dit gat tot de rust vasthouden en gingen rusten bij een stand van 7-10.

In de tweede helft startte Merwede meteen goed en wist middels een strafworp tot score te komen. Het antwoord van Maassluis bleef echter niet lang uit. Merwede kon tot een stand van 9-12 het gat van drie punten vasthouden. Hierna brak er wederom een periode aan waarin Merwede driemaal op rij wist te scoren. Maassluis kon aan het eind van de wedstrijd nog dichterbij komen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Merwede was over de gehele wedstrijd de betere ploeg en won dan ook verdiend met 13-16.

Door deze overwinning is de spanning weer terug in poule 2H. Maassluis staat nog steeds bovenaan en heeft nu nog maar één punt meer dan Merwede. Op plaats drie staan Kinderdijk en Ondo met twee punten achterstand op Maassluis. Het programma voor aanstaande zaterdag is ook erg interessant. Maassluis gaat op bezoek bij Kinderdijk en Merwede neemt het thuis op tegen Ondo.

Een belangrijke zaterdag voor de top 4 uit deze poule. De wedstrijd van Merwede vangt aan om 13.45 in sporthal De Stoep.