Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Valto legt Merwede op de pijnbank, 22-35 verlies

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE  1 - VALTO 1

Merwede speelde afgelopen zaterdag tegen een oude bekende tegenstander. Valto uit de Lier kwam op bezoek naar sporthal de Stoep, de hal waar ze enkele jaren geleden de basis legden voor hun kampioenschap. In deze jaargang speelden de beide ploegen al eens gelijk (19-19) en vooraf hadden beide ploegen dus zo hun verwachtingen van de wedstrijd. Dat die van Merwede in ieder geval niet uitkwamen bleek wel uit de einduitslag. Valto boekte een monsteroverwinning, 22-35. Werk aan de winkel voor Merwede.

Merwede en Valto gingen gelijk op en hielden qua score elkaar in evenwicht (3-3). In de fase hierna was het Valto dat de bovenliggende partij was. De Merwedianen konden tot een score van 9-10 aanhaken, maar daarna liep Valto verder uit. Valto schoot met scherp en ook de scheidsrechter hielp de gasten een handje door het geven van vele vrije ballen en strafworpen. Hierdoor stond er al bij rust een stand van 12-18 op het scorebord.

Ook na rust kon Merwede het tij niet keren en scoorde Valto makkelijk hun doelpunten. De gasten uit De Lier liepen eenvoudig uit naar een score van 13-22. Anne Marie Mosterd en Martijn van Rijsbergen werden nog in het veld gebracht voor Ramon van Meeteren en Simone de Graaf, om het tij te keren. Helaas bracht dit niet het gewenste resultaat en Valto denderde gewoon door. De heren van Valto scoorden er rustig op los, Merwede kon dit niet verstoren. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van maar liefst 22-35.

Doordat Excelsior ook verloor, staat Merwede nog steeds op de tweede plaats met nu 3 punten achterstand op Achilles. Aankomende zaterdag speelt Merwede wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal is Des uit Delft de opponent. Aanvang wedstrijd: 13:45.