Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede behoudt druk op Maassluis door overwinning op ONDO

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE  1 - ONDO 1

Na de wending van vorige week, waardoor er ineens weer 4 ploegen serieus aanspraak maakten op de eerste plaats in poule 2H, was het dit weekend SuperSaturday. De top 4 kwam tegen elkaar in actie. 's Middags Merwede - ONDO en in de avond Kinderdijk - Maassluis.

In een weinig spannend duel ging Merwede tegen ONDO voortdurend aan de leiding, maar wist het toch niet een groot gat te slaan. Uiteindelijk werd met 17-14 gewonnen en stonden we virtueel weer op de eerste plaats, in afwachting van het duel tussen Kinderdijk en Maassluis. Dit titanenduel eindigde door twee doeplunten in de laatste minuut in een 23-25 overwinning voor de uitploeg en hebben we het kampioensschap niet in eigen hand en moeten we hopen op (nog) een misstap van Maassluis.

Merwede begon goed aan de wedstrijd en er snel stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Merwede speelde goed en Ondo kon hier weinig tegenover zetten. De thuisploeg liep uit naar een 5-1 voorsprong. Hierna kwam Ondo beter in het spel en scoorde ook mee. De ploeg uit Sliedrecht was de betere partij, maar kon de voorsprong niet verder uitbouwen. De rust werd bereikt bij een stand van 8-5.

In de tweede helft werd er slap begonnen aan de kant van Merwede. ONDO scoorde snel twee doelpunten waardoor de marge weer terug gebracht werd naar één. De Merwedianen lieten zich hierdoor niet imponeren en scoorde zelf ook 2 maal, waardoor er een tussenstand van 10-7 op het scorebord stond. Ook in de tweede helft kon Merwede geen afstand nemen van de stugge Zeeuwen.

Bij een stand van 11-8 scoorde beide ploegen steeds omstebeurt, waardoor het verschil steeds 3 of 4 punten was. Door goede en vooral lange aanvallen kwam de overwinning niet meer in gevaar. Ondanks dat de scheidsrechter aan beide kanten dubieuze beslissingen nam, bleef de thuisploeg rustig en speelde de wedstrijd goed uit. Uiteindelijk won Merwede met 17-14.

Aanstaande zaterdag reist Merwede af naar Almkerk voor een wedstrijd tegen ACKC. In de thuiswedstrijd werd er gelijk gespeeld en dus zijn de Merwedianen gebrand op een revanche. Aanvang 15.40 in sporthal De Jager.