Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede blijft kampioenskandidaat door winst op ACKC

WEDSTRIJDVERSLAG   ACKC  1 - MERWEDE 1

Met nog steeds niets in eigen hand, ging Merwede afgelopen zaterdag op bezoek bij het door Dick van Houwelingen (oud Merwediaan) gecoachte ACKC uit Almkerk. Gezien de stand, Merwede had 9 punten meer op de ranglijst, een wedstrijd die gewonnen zou moeten worden. Echter, in de thuiswedstrijd werden de punten gedeeld. In Sliedrecht werd het 19-19 eerder dit seizoen. Merwede was dus gebrand op revanche en die kreeg het. Wederom met 19 doelpunten, terwijl ACKC niet verder kwam dan 12 scores.

ACKC strijdt voor lijfsbehoud in de tweede klasse, en schoot meteen uit de startblokken en kwam al snel op een 4-0 voorsprong. Doordat ACKC verdedigend veel druk gaf, kon Merwede niet in het vertrouwde spel komen. Door de kwaliteit van Merwede kwamen de Merwedianen toch bij een 5-5 op gelijke hoogte. Tot de rust was het stuivertje wisselen, wie er aan de leiding ging in de wedstrijd. In de laatste seconden wist Jolanda Redelijkheid raak te schieten en hiermee gingen de rood-witten met een minimale voorsprong van 8-9 de kleedkamers opzoeken.

In het eerste gedeelte van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Beide ploegen bleven qua scores dichtbij elkaar, tot een stand van 10-10. Hierna leek het alsof de krachten van ACKC aan het afnemen waren, want Merwede nam afstand. Merwede was de tegenstander de baas in alle opzichten en liep uit naar een stand van 12-16. Het slotakkoord was voor Merwede en door driemaal op rij te scoren, werd de eindstand bepaald op 12-19. Een verdiende overwinning op een lastige tegenstander.

Aanstaande zaterdag speelt Merwede een thuiswedstrijd tegen Kinderdijk. Aanvang wedstrijd 16.40 in sporthal De Stoep.