Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube  
       
       
         
     
       Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact      
               
     
Snel naar
Teams
Verslagen
Teams
Verslagen
 
 
Tactische overwinning voor Merwede op Roda
 
  WEDSTRIJDVERSLAG   RODA  1 - MERWEDE 1      
 

Om 20:20 uur in Westzaan op een zaterdagavond. Er zijn betere aanvangstijden, maar dit was het affiche van de wedstrijd Roda 1 - Merwede 1. Gelukkig gingen we niet met lege handen naar huis, een 13-19 tachnische overwinning. Door het goede werk van Valto eerder op de dag (ze wisten te winnen van koploper Achilles) heeft Merwede haar aansluiting met de koppositie terug. Slechts 1 punt is de achterstand met nog 3 speelrondes te gaan.

In de thuiswedstrijd tegen Roda werd eenvoudig gewonnen, maar dat gaf natuurlijk geen garantie voor succes voor deze wedstrijd.

In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Merwede was qua spel de betere, maar door verdedigende fouten, kon de thuisploeg middels strafworpen en vrije ballen in de buurt van Merwede blijven. De merwedianen konden gedurende de eerste helft steeds een kleine voorsprong houden van ongeveer 2 punten. Pas aan het eind van de eerste helft kon men een voorsprong pakken van 3 punten. Dit verschil was ook het verschil dat op het scorebord stond, toen de scheidsrechter floot voor de rust (7-10).

Na rust was het Merwede die goed begon en de voorsprong vergrootte naar een stand van 7-14. Roda kon in de tweede helft geen vuist meer maken en daardoor kwam de overwinning niet meer in gevaar. Vincent Bakker werd nog in het veld gebracht, voor de geblesseerde Robbert Bakker. In de resterende minuten werd de wedstrijd degelijk uitgespeeld en de scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 13-19.

Na de wedstrijd was ook ondertussen bekend geworden, dat Achilles verloren had van Valto, waardoor Merwede nog maar op één punt achterstand staat van koploper Achilles. Aankomende zaterdag speelt Merwede een thuiswedstrijd tegen RWA uit Rhoon. Aanvang wedstrijd: 17.45 uur

Scores
Kevin (7), Iris (5), Steven en Tessa (2), Simone, Jolanda en Vincent (1)

 
       
       
                 
       
Vereniging Competitie Sponsoring Contact Copyright © - SKC Merwede

 

Geschiedenis
Bestuur
Commissies
Vertrouwenspersoon
Lid worden
Contributie
Lidmaatschap opzeggen
Presentatiegids
Activiteiten
Maatschappelijke stage

 

Veldcompetitie
Zaalcompetitie
Selectie
Teams
Scheidsrechters
Afmelden (wedstrijd)

 

Beleid
Teamkleding
Reclamebord
Adverteren
Bal van de wedstrijd
Websitesponsor
Alle sponsoren

 

Adres
Accommodaties
Contactpersonen
Lid worden
Lidmaatschap opzeggen

Alle rechten voorbehouden

Webdesign: Devaca - Creative Support