Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede houdt koppositie in het vizier

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE  1 - RWA 1

In eigen huis wist Merwede afgelopen weekend RWA met 23-14 te verslaan. Met nog 2 speelrondes te gaan heeft Merwede 1 verliespunt meer dan koploper Achilles. In de laatste speelronde komt deze club nog op bezoek in sporthal De Stoep. Als beide ploegen hun volgende wedstrijd winnen, wordt in die laatste onderlinge confrontatie bepaald wie er kampioen van de eerste klasse wordt.

Afgelopen weekend speelde Merwede een thuiswedstrijd tegen RWA uit Rhoon. Met nog drie wedstrijden te gaan, heeft Merwede alles in eigen hand om kampioen te worden. Er konden geen misstappen meer geoorloofd worden en dus moesten de punten in Sliedrecht blijven.

Het door De Groot en Schagen gesponsorde ploeg begon goed aan de wedstrijd. Bij een stand van 4-3 was het de thuisploeg die het betere van het spel had en effectief omging met de kansen. Al snel werd de voorsprong vergroot naar 10-3. De gasten uit Rhoon hadden weinig tegen het scorend vermogen van de thuisploeg in te brengen. Merwede had het vizier op scherp staan en scoorde tot de rust 15 doelpunten en RWA moest het doen met 8 doelpunten.

In de tweede helft had Merwede meer moeite met het vinden van de korf en scoorden hierdoor beduidend minder dan in de eerste helft. Verdedigend had Merwede wel alles onder controle en daardoor kon RWA niet profiteren van de hapering in de doelpuntenmachine. Merwede speelde de wedstrijd degelijk uit, want RWA kon Merwede niet meer in de problemen brengen. De scheidsrechter floot het eindsignaal bij een stand van 23-14, een goede overwinning voor Merwede.

Komende twee weken heeft Merwede rust en op 5 maart wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Futura uit Den Haag. Aanvang wedstrijd 17.50