Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede F3 kampioen!

TEAM   MERWEDE  C1

Zaterdag  28 februari was de spanning te snijden om 9:00 uur 's ochtends in de Stoep. Merwede F3 moest aantreden tegen PKC F5, de ploeg die al het hele seizoen de directe concurrent was voor het kampioenschap. Voor aanvang van de wedstrijd stond F3 2 punten voor in de stand met nog 2 wedstrijden te gaan. De uitwedstrijd ging in een hele fysieke wedstrijd verloren. PKC was de meest scorende ploeg in de competitie met gemiddeld 14 doelpunten per wedstrijd dus de spelers waren gewaarschuwd.

Ondersteund door het geweldige publiek, dat het hele seizoen al trouw alle wedstrijden bezocht, ging de wedstrijd van start. Na wat aftasten was het PKC, dat als eerste de korf wist te vinden (0-1). Door goed verdedigen en het goed zoeken naar de vrije spelers werd dit echter al snel omgebogen in een 3-1 voorsprong. Hierna scoorden beide ploegen nog 1 keer, zodat de rust werd bereikt bij een stand van 4-2.

In de rust gaven de coaches aan dat het goede verdedigen volgehouden moest worden, maar dat bleek toch moeilijker dan gedacht. De tweede helft begon met een geconcentreerd F3, dat er zelfs nog in slaagde de voorsprong te verhogen naar 5-2, waarmee de buit binnen leek. Maar niets was minder waar. Omdat PKC 3 punten achter stond mochten zij een 5e (super)speler inbrengen. Met 1 speler meer gingen zij vol in de aanval en maakten ze het Merwede zeer moeilijk. F3 wist ze echter lang van het scoren af te houden. Uiteindelijk viel echter toch de 5-3. Doordat PKC een andere speler uit het veld haalde dan erin was gekomen als superspeler, was er even verwarring in de Merwede verdediging. Door wat foutjes kwam PKC daardoor terug tot 5-5 en nam zelfs de leiding met 5-6.
Even leek dat de beslissende tik, maar vooruit geschreeuwd door het enthousiaste publiek wist Merwede toch nog even het laatste restje energie eruit te persen om glijk en zelfs weer voor te komen (7-6).
Met nog iets meer dan een minuut te spelen maakte PKC weer gelijk (7-7). Dit zou genoeg zijn voor het kampioenschap, maar Merwede ging toch op zoek naar het winnende doelpunt.
Met een prachtige aanval scoorde Merwede F3 de 8-7 en liet daarmee zien, dat er maar 1 ploeg recht had op de overwinning (en het kampioenschap). Na een halve minuut nagelbijten, die wel een uur leek te duren, floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Het koste wat bloed (zere knieën, voeten, steken in de zij), zweet en tranen, maar uiteindelijk hebben ze het dan voor de tweede keer dit seizoen gered: MERWEDE F3 IS KAMPIOEN!!!!!

Van harte gefeliciteerd Milan, Esmee, Felicia, Lisa, Rozemarijn, Tes en Eva!!!!!!

Voor iedereen die dit kampioensteam in actie wil zien: zaterdag 7 maart spelen ze hun laatste wedstrijd om 9:00 uur in de Stoep tegen HKC."