Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede hervat veldcompetitie met moeizame overwinning op ODO

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE  1 - ODO  1

Onder nog wat kille omstandigheden langs de Thorbeckelaan heeft Merwede 1 de veldcompetitie hervat. Tijdens deze eerste officiële wedstrijd na het kampioenschap in de zaal werd ODO aan de zegekar gebonden. De nummer 2 van de poule bood wel moedig weerstand, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen. Het werd 20-18.

Coach Enno Verhoef had eerder al aangegeven dat zijn team er in deze wedstrijd gelijk moest staan om ook op het veld kampioen te kunnen worden. ODO volgde namelijk met gepaste afstand (4 punten). Na deze overwinning is dus een gat geslagen naar 6 punten voorsprong.

Merwede en ODO wisten hoe belangrijk deze wedstrijd was en gingen enthousiast van start. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het scoreverloop ging gelijk op. Door beide ploegen werden er verdedigend fouten gemaakt, waardoor er opgelegde kansen en standaard situaties werden weggegeven. ODO leek in de eerste helft iets doortastender dan de thuisploeg en dit leverde een voorsprong voor ODO op bij de rust van 10-11.

In de rust gaf coach Verhoef aan dat de verdedigende fouten uit het spel gehaald moest worden. Alle kansen lagen nog open om de punten in Sliedrecht te houden. De Merwedianen scoorde meteen na rust en brachten hierdoor de score weer gelijk (11-11). Het was echter ODO dat in de fase erna een gaatje van drie punten kon slaan (11-14). Merwede gaf zich niet zo snel gewonnen en scoorde zesmaal op rij. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, was te zien aan het scoreverloop, want ODO kon de score weer gelijktrekken bij een stand van 17-17. Anne-Marie Mosterd werd nog in het veld gebracht voor Tessa Visser.

Bij een stand van 18-17, scoorde Robbert Bakker de 19-17 en met nog iets meer dan een minuut te spelen, leek de wedstrijd gespeeld te zijn. ODO liet het niet zo maar lopen en scoorde toch nog de aansluitingstreffer. Met nog dertig seconde te spelen, mocht Merwede dit niet meer uit handen geven. Tot opluchting aan de kant van Merwede was het Ramon van Meeteren die de 20-18 op zijn naam schreef en hiermee de eindstand bepaalde.

Een moeizame maar belangrijke overwinning voor de ploeg uit Sliedrecht. Doordat OZC de dag erna verloor van SDO, staat Merwede nu vijf punten voor op de nieuwe nummer 2 SDO, gevolgd door OZC en ODO die nu volgen op zes punten achterstand. Aankomend weekend moet Merwede afreizen naar Eindhoven voor een confrontatie tegen PSV 1. Aanvang wedstrijd: 15.30.