Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede hervat veldcompetitie met winst

WEDSTRIJDVERSLAG   SPARTA  1 - MERWEDE 1

Alle focus is na de verloren kampioenswedstrijd in de zaalcompetitie gericht op het veld. Ook hier heeft Merwede goede papieren voor promotie. Afgelopen zaterdag werd de veldcompetitie hervat met een uitwedstrijd richting Sparta uit Nijkerk. Deze middenmotor werd thuis verslagen, maar liep net als Merwede in de zaal ook net het kampioenschap mis.

Gelukkig voor de Merwedianen kon er ruimte gemaakt worden in de tas voor 2 punten. De terugreis kon worden ingezet na een 20-14 overwinning. Merwede houdt hiermee de leiding in de poule met HKC in het kielzog.

Sparta stond voor aanvang van de wedstrijd twee punten achter koploper Merwede. Het was dus een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen.

In de beginfase van de wedstrijd was het de thuisploeg die de leiding nam en een 3-1 voorsprong pakte. Merwede speelde wel goed maar vergat het belangrijkste, het afronden van de kansen. Verdedigend stonden de Merwedianen goed, waardoor de thuisploeg niet verder kon uitlopen. Sparta vocht zich in de laatste minuten van de eerste helft terug in de wedstrijd en kon de schade met rust beperken tot 8-9.

Na rust was het Merwede dat goed begon aan de tweede helft. De voorsprong werd snel vergroot naar 8-12. Merwede controleerde de rest van de wedstrijd en liet Sparta niet meer in de wedstrijd terugkomen. In de laatste minuten mochten Vincent Bakker en Anne Marie Mosterd nog het veld betreden. De scheidsrechter gaf het eindsignaal bij een stand van 14-20.

Aankomende zaterdag heeft Merwede een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Roda uit Westzaan. Aanvang wedstrijd: 15:30.