Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede schudt concurrent HKC van zich af

WEDSTRIJDVERSLAG   HKC 1 - MERWEDE 1

Merwede heeft zaterdagmiddag een voorschot genomen op het kampioenschap in de eerste klasse D. HKC kon op gelijke hoogte komen, maar delfde voor eigen publiek het onderspit. De Sliedrechtse korfballers zegevierden met 12-18 en hebben nu vier punten meer dan de voornaamste titelconcurrent uit Boven-Hardinxveld.

In de eerste helft ging het gelijk op. Na rust vergrootte Merwede de marge al snel tot vier. HKC kwam in het vervolg van de wedstrijd niet meer dan een puntje dichterbij en zag de koploper aan het eind nog weglopen naar een eclatante overwinning.

Met veel publiek aan de zijlijn begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. De thuisploeg nam een voorsprong van 2-0, maar lang duurde deze voorsprong niet en Merwede kwam snel op gelijke hoogte. In de eerste helft scoorde beide ploegen om de beurt, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Uiteindelijke was het Merwede die met een minimale voorsprong ging rusten (8-9).

In de tweede helft was het de ploeg uit Sliedrecht die beter uit de kleedkamers kwam, want de voorsprong werd meteen vergroot en sloeg Merwede een gaatje van vier punten. HKC kon de achterstand niet verkleinen, want bij ieder doelpunt van HKC had Merwede steeds snel een antwoord. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwamen Anne Marie Mosterd en Martijn van Rijsbergen nog het veld in. Beide invallers vulden goed hun plek in en Martijn wist zijn goede invalbeurt met een doelpunt te bekronen. Uiteindelijk floot de scheidrechter af bij een stand van 12-18.Een knappe overwinning voor de Merwedianen en zo komt het kampioenschap steeds dichterbij.

Aankomend weekend heeft de selectie van Merwede geen wedstrijd en op 7 mei speelt Merwede een thuiswedstrijd tegen VEO. Aanvang: 15.30