Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede kan zich op gaan maken voor kampioenswedstrijd op 9 mei

WEDSTRIJDVERSLAG   OZC  1 - MERWEDE  1

Na afloop van de gewonnen uitwedstrijd tegen OZC (13-17) vielen bij Merwede gelijk alle ogen op zaterdag 9 mei, 15.30 uur. Want door de ongeslagen status van de Merwedianen kunnen we ons dan al op gaan maken voor de kampioenswedstrijd. Er wordt dan thuis gespeeld tegen SDO 1.

Met Steffi van Wijngaarden in de basis in plaats van de geblesseerde Jolanda Redelijkheid, begon Merwede voorzichtig aan de wedstrijd. Verdedigend stonden beide ploegen goed, zodat er weinig kansen werden weggegeven. De Merwedianen konden wel de score openen en liepen uit naar een  0-3 voorsprong. OZC liet zien, dat het een geduchte tegenstander was en vocht zich terug tot 4-5. In de laatste minuten van de eerste helft was het Merwede die een gaatje kon slaan van vier punten en gingen met een voorsprong van 6-10 rusten.

In de tweede helft scoorde Merwede meteen een doelpunt en hoopte hiermee dat de tegenstand van OZC gebroken was. Hier was echter geen sprake van en de thuisploeg maakte het Merwede nog knap lastig. OZC bleef steeds ongeveer op vier punten achterstand, waardoor de wedstrijd spannend bleef tot het eind. Rosa Faro mocht de laatste minuten nog volmaken en bekroonde haar invalbeurt met een doelpunt. OZC kon de achterstand niet meer goed maken en Merwede speelde de wedstrijd degelijk uit. De scheidsrechter gaf het eindsignaal bij een stand van 13-17.

Komende week heeft Merwede rust en kan dan op 9 mei strijden voor het kampioenschap. Merwede heeft aan één punt genoeg om kampioen te worden. Merwede speelt thuis tegen SDO om 15.30. Kom allen om Merwede naar het kampioenschap te schreeuwen.