Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube  
       
       
         
     
       Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact      
               
     
Snel naar
Teams
Verslagen
Teams
Verslagen
 
 
Merwede pakt de dubbel, zowel zaal- als veldkampioen!
 
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE  1 - SDO 1      
 

In een wedstrijd die helaas qua niveau niet aan de verwachtingen kon voldoen, hebben de korfballers van Merwede door een nipte 10-9 overwinning het veldkampioenschap binnengehaald. Hiermee promoveert het net als in de zaal naar de eerste klasse.

Met nog twee competitierondes te gaan is Merwede niet meer in te halen door de concurrentie. Hoe spannend het in de zaalcompetitie nog was, tijdens de veldcompetitie werd geen punt verloren. De vraag was dus niet of, maar wanneer de kampioensschaal weer uitgereikt kon worden. De Merwedianen hebben de gehele competitie gedomineerd, soms met grote uitslagen, soms werd er op karakter gewonnen. Dat laatste was het geval in de kampioenswedstrijd afgelopen zaterdag tegen SDO uit Veldhoven. Het massaal toegestroomde thuispubliek kreeg geen spetterend optreden voorgeschoteld maar moest het doen met ‘slechts’ 10 doelpunten na 70 minuten korfbal. De harde wind en de zenuwen zouden oorzaak voor de matige uitslag kunnen zijn, maar het eindresultaat telt.

Bekijk hier:        
  Foto's Anouk     Foto's Facebook     Zaalkampioenschap

Na het laatste fluitsignaal was het wethouder Theo den Braanker die de felicitaties overbracht en de bloemen uitdeelde. De selectie heeft vervolgens genoten van een heerlijk feestmaal, wat naadloos overliep in een kampioensfeest in de eigen kantine.



De komende weken hoeft het nog niet uit te zijn met de feestvreugde aan de Thorbeckelaan. In navolging van Merwede 1 hebben ook het tweede en derde team van de vereniging goede papieren om het kampioenschap binnen te halen. Bij de jeugdafdeling kon eerder op de dag al feest gevierd worden. Merwede D1 wist zich voor het eerst in de clubgeschiedenis te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 6 juni aanstaande.




Naast alle competities staat eind volgende week ook weer het Pinksterkamp op het programma. Een kleine 100 jeugdleden en begeleiding beleven dan voor de 32e keer het hoogtepunt van het jaar. Even geen korfbal, maar een gezellig lang weekend in Limburg. Voor Merwede 1 volgen nog twee wedstrijden, aanstaande zaterdag uit en op 30 mei wordt het seizoen thuis afgesloten. In augustus begint de voorbereiding op de eerste klasse.





Ook Sliedrechtvandaag.nl was aanwezig en maakte een (foto)verslag. Lees het hier!

 
       
       
                 
       
Vereniging Competitie Sponsoring Contact Copyright © - SKC Merwede

 

Geschiedenis
Bestuur
Commissies
Vertrouwenspersoon
Lid worden
Contributie
Lidmaatschap opzeggen
Presentatiegids
Activiteiten
Maatschappelijke stage

 

Veldcompetitie
Zaalcompetitie
Selectie
Teams
Scheidsrechters
Afmelden (wedstrijd)

 

Beleid
Teamkleding
Reclamebord
Adverteren
Bal van de wedstrijd
Websitesponsor
Alle sponsoren

 

Adres
Accommodaties
Contactpersonen
Lid worden
Lidmaatschap opzeggen

Alle rechten voorbehouden

Webdesign: Devaca - Creative Support