Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Succesvol seizoen 2015/2016 ten einde

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE 1 - EXAKWA 1

De laatste wedstrijd van kampioensploeg Merwede 1 (23-14 winst) en Merwede 2, afscheid van Enno, Peter, Kevin en Martijn, seniorenbezoek van onze buren en het waterpistolengevecht na afloop. Seizoen 2015/2016 was een topseizoen!

In de laatste speelronde moest Merwede het thuis opnemen tegen Exakwa uit Lelystad. Merwede was al kampioen, maar wilde aan het thuispubliek laten zien dat zij de terechte kampioen zijn. Exakwa had de punten ook hard nodig, omdat zij nog vechten tegen degradatie.

Merwede begon goed aan de wedstrijd en had al snel twee keer het gat van de korf gevonden. Exakwa liet zich niet uit het veld slaan door de snelle tegengoals en kwam terug tot een 4-4 gelijke stand. Tot een stand van 7-7 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en was er geen ruimte om een gat te slaan. In de laatste minuten van de eerste helft was het toch Merwede die driemaal op rij scoorde en zodoende met een voorsprong van 10-7 ging rusten.

Merwede begon de tweede helft goed, door wederom driemaal op rij te scoren en zodoende weg te lopen naar een stand van 13-7. Exakwa kon nog één keer aanzetten en de stand verkleinen naar 14-10, maar hierna was het verzet echt gebroken. Merwede domineerde de tweede helft en liep eenvoudig weg naar een 20-11 voorsprong. Anne Marie Mosterd en Twan van Wetering werden nog in het veld gebracht om de resterende minuten vol te maken. Daarnaast kreeg Kevin van Beest nog een mooi publiekswissel. Na drie jaar bij Merwede gespeeld te hebben, verlaat hij nu de club en gaat volgend seizoen bij GKV uit Gorinchem spelen. Martijn van Rijsbergen kwam voor hem in veld. Echter duurde de wedstrijd voor hem niet lang en kreeg ook Martijn een publiekswissel. Na 10 jaar in de selectie gespeeld te hebben, gaat Martijn volgend seizoen een stapje lager spelen. Mark van Eijl kwam voor hem in de plaats en mocht hiermee zijn eerste minuten in het eerste team van Merwede maken.

Uiteindelijk werd de wedstrijd zakelijk uitgespeeld en floot de scheidsrechter af bij een stand van 23-13. Na de wedstrijd werd Merwede 1 gehuldigd en werden er nog mooie woorden gesproken over de twee spelers die stoppen met de selectie. Als laatste werden ook coach Enno Verhoef en assistent-coach Peter Koppen toegesproken. Ook zij stoppen bij de selectie, Enno gaat aan de slag bij Twist uit Vlaardingen en Peter gaat de A1 begeleiden. Mede door hun inzet heeft Merwede deze enorme groei doorgemaakt. Ook de sponsors en het publiek werden bedankt en we hopen allemaal dat volgend seizoen net zo’n mooi seizoen wordt als dit seizoen.