Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede start voortvarend in de eerste klasse

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE 1

Na de dubbel van vorig seizoen wacht er voor Merwede 1 een nieuw avontuur in de eerste klasse. Inmiddels is het seizoen twee weken oud en heeft Merwede evenveel wedstrijden gespeeld. Na de gewonnen openingswedstrijd, thuis tegen Sparta, stond er afgelopen weekend een uitwedstrijd richting Westzaan op het programma. Roda, een onbekende tegenstander voor de ploeg en dus moest uit worden gegaan van de de eigen kracht.

Met de debuterende Vincent Bakker in de basis, begon Merwede goed aan de wedstrijd. Na het openingsdoelpunt van de thuisploeg was het Merwede dat tweemaal scoorde. Hiermee liet het gelijk zien dat het gekomen was om te winnen. Merwede speelde goed alleen werd het vertoonde spel niet beloond met doelpunten. Hierdoor kon Roda blijven aanhaken en ko Merwede geen gat creëren. Dit beeld bleef tot de rust aanhouden en de Merwedianen gingen met een minieme voorsprong van 5-6 rusten.

In de rust werd door coach Enno Verhoef benadrukt dat Merwede goed spel vertoonde, maar dat nu de kansen wel afgemaakt moesten worden. Anders zou het verkeerd kunnen aflopen. In de tweede helft had Merwede nog steeds moeite met het afronden van de kansen. Verdedigend stond het wel goed en zodoende kon er toch langzaam een klein gaatje geslagen worden (7-11). Helaas voor Merwede kreeg één van de Roda-heren het in z’n heupen en bracht met 3 doelpunten de spanning weer terug. Door een strafworp maakte de thuisploeg zelfs weer gelijk (12-12) en Merwede leek een beetje overrompeld. Kevin van Beest werd nog in het veld gebracht voor Vincent Bakker om nog iets te forceren. Door een goede actie werd er een strafworp verdiend aan de kant van Merwede die benut werd door Ramon van Meeteren. In de laatste minuten was het nog wel even billenknijpen. Ondanks een aantal vreemde beslissingen van de scheidsrechter, werd de voorsprong toch vastgehouden.

Merwede heeft nu 4 punten uit 2 wedstrijden, een prima start van de Sliedrechtse ploeg. Aanstaande zaterdag speelt Merwede wederom een uitwedstrijd. Ditmaal is EKVA uit Almere de tegenstander. Aanvang wedstrijd: 15.30