Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede laat punten liggen tegen HKC

WEDSTRIJDVERSLAG   EKVA 1 - MERWEDE 1

Na een aantal onbekende tegenstanders was het deze week tijd voor de derby tegen HKC. Een spannende wedstrijd voor beide ploegen. Aangezien HKC vorige week twee punten liet liggen, was dit voor hen dé kans om weer gelijk te komen. Voor Merwede was het zaak om te winnen en daarmee een groter gat te slaan. Waar Merwede de afgelopen twee zaterdagen met één punt wist te winnen, was het deze week HKC die aan het langste eind trok. Met een eindstand van 17-18 gingen de twee punten mee naar Hardinxveld.

Merwede begon de wedstrijd scherp; na 6 minuten stond de thuisploeg voor met 4-1. De Hardinxvelders lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en maakten dankbaar gebruik van de verdedigende foutjes van Merwede. Hierdoor wisten zij op een voorsprong van 5-6 te komen. Snel hierna herpakte Merwede zich en wist de ploeg onder leiding van Enno Verhoef vier keer achter elkaar te scoren. Helaas lukte het niet deze voorsprong verder uit te bouwen. HKC bleef mee scoren en wist net voor rust nog terug te komen tot 11-10. Met deze nipte voorsprong voor Merwede zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na de rust was het HKC die scherp van start ging. Bij Merwede wilde het scoren niet lukken en HKC wist daardoor een voorsprong van 11-14 te bemachtigen. Vanaf dat moment was het aan de Merwedianen om het gat van drie doelpunten te dichten. Ondanks dat ze de voorsprong wisten te verkleinen tot één doelpunt verschil, lukte het de Sliedrechtse ploeg niet om gelijk met HKC te komen. Jolanda Redelijkheid en Twan van de Wetering werden het veld nog ingebracht om iets te forceren, maar de kansen wilden er niet meer in. HKC trok daarmee aan het langste eind en won met 17-18 de wedstrijd.

Aanstaande zaterdag staat VEO op de planning en reist Merwede 1 af naar Den Haag. Aanvang wedstrijd: 15.30 uur.