Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Opnieuw minimale winst voor Merwede

WEDSTRIJDVERSLAG   VEO 1 - MERWEDE 1

Het doelsaldo van 80 voor, maar ook 72 tegen na 5 wedstrijden laat zien dat Merwede in poule 1D te maken heeft met zeer gelijkwaardige tegenstanders. In vier van de 5 wedstrijden werd maar met 1 punt verschil gewonnen of verloren. Afgelopen zaterdag tegen VEO 1 was dit niet anders, het werd 19-20 voor Merwede.

Merwede had wat recht te zetten, maar ook VEO kon de punten goed gebruiken. VEO had pas twee punten, dus ook zij waren gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Met debutant Twan van de Wetering in de basis, begon Merwede aan de wedstrijd. Beide ploegen hielden tot 4-4 elkaar in evenwicht. Daarna was het Merwede die het touw in handen nam en een voorsprong van 5 punten pakte (5-10). Door fouten in de Sliedrechtse verdediging kon VEO de schade tot rust beperken tot 9-11.

In de tweede helft herpakte Merwede zich weer en scoorde viermaal op rij (9-15). Helaas kon het door De Groot en Schagen gesponsorde team niet door drukken en kon VEO niet definitief van zich afschudden. Tot een stand van 16-20 leek er geen vuiltje aan de lucht voor Merwede, maar door een aantal (discutabele) beslissingen kreeg de thuisploeg 3 strafworpen op rij en bracht de spanning weer terug met nog een minuut op de klok (19-20). Gelukkig floot de scheidsrechter op tijd af en hierdoor won Merwede opnieuw met één punt verschil.

Aanstaande zaterdag speelt Merwede een thuiswedstrijd tegen Dindoa uit Ermelo. Aanvang wedstrijd: 15.30