Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede fier aan kop de winter in

WEDSTRIJDVERSLAG   JULIANA 1 - MERWEDE 1

Door ook de laatste wedstrijd op het veld te winnen voordat de zaalcompetitie begint heeft Merwede een grote stap gezet richting een eventueel kampioenschap. Op gras tegen Juliana kende Merwede geen problemen en won het met 11-18.

Merwede moest op bezoek in Oud-Gastel en moest wederom op natuurgras spelen. Voor de wedstrijd had coach Verhoef al aangegeven dat de thuisploeg in het voordeel was, doordat Juliana vaker op gras en op een kleiner veld speelde dan Merwede. Hij gaf ook aan dat de ploeg een fysieke ploeg was en dat de Merwedianen zich daar tegen moesten wapenen.

Door de regen die eerder op de dag gevallen was, was het veld slecht bespeelbaar. Ondanks dat begon het De Groot en Schagen team goed aan de wedstrijd en nam het initiatief in handen. Pas na een score van 0-5 wist de thuisploeg iets terug te doen. Juliana ging fysieker spelen en wist hierdoor langzamerhand dichterbij te komen. Merwede kon gedurende de eerste helft nog wel de voorsprong behouden en wist de kleedkamers op te zoeken bij een stand van 6-9.

In de rust werd benadrukt dat Merwede het betere van het spel had en niet moest meegaan met het fysieke spel van Juliana. In de tweede helft ging Juliana door met fysiek spel en probeerde ook met verbaal geweld Merwede uit het spel te halen. Juliana kwam terug tot 10-11, mede doordat de scheidsrechter de controle op de wedstrijd verloor en onjuiste beslissingen nam. Waarbij Juliana de overtredingen maakte, kreeg Dik Bikker een onterechte gele kaart voor ‘praten’ tegen de scheidsrechter. De ploeg uit Sliedrecht wist hierna de marge weer te vergroten naar een gat van drie punten (10-13). Na de zoveelste overtreding op Dik Bikker, moest deze met een blessure het veld verlaten. Steven Bakker kwam voor hem in het veld. Merwede kreeg de wedstrijd onder controle en liep uit naar een 10-16 voorsprong. De scheidsrechter was deze dag in slechte vorm en had de wedstrijd niet onder controle. Hij bewees dit door Steven Bakker voor een overtreding meteen een gele kaart te geven. Ondanks alles werd de wedstrijd goed uitgespeeld en eindigde de wedstrijd in  11-18.

Merwede heeft in de 1e helft van de competitie goed gepresteerd en staat terecht op de eerste plaats, gevolgd door ODO en OZC (beide teams op 4 punten achterstand). Merwede zal zich nu gaan richten op de zaalcompetitie. In de zaal zit Merwede in een zware poule met onder andere Kinderdijk en Maassluis. Er staan dus weer mooie wedstrijden op het programma en we hopen dat er veel publiek komt om de Merwedianen te steunen.