Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube  
       
       
         
     
       Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact      
               
     
Snel naar
Teams
Verslagen
Teams
Verslagen
 
 
Merwede winnaar Vriendenschaartoernooi 2015
 
  WEDSTRIJDVERSLAG   VRIENDENSCHAARTOERNOOI      
 

Zaterdag 31 oktober vond in sporthal ‘De Wielewaal’ voor de 29e keer het Vriendenschaar zaalkorfbaltoernooi plaats. Het werd geopend met de wedstrijd tussen de streekgenoten Merwede uit Sliedrecht en Vriendenschaar. Vooraf was lastig in te schatten welk team de overwinning zal gaan op eisen, Vriendenschaar welke op het veld in de overgangsklasse uitkomt, echter in de 1e seizoenshelft nog geen punten wist te behalen, of 1e klasser Merwede welke aan het einde van de 1e seizoenshelft bovenaan staat.

De Sliedrechters lieten echter zien dat ze na de 1e helft van de veldcompetitie niet voor niets bovenaan staan in hun poule. Merwede kwam fel uit de startblokken en bood Vriendenschaar veel tegenstand. Na een gelijk opgaande start wist Merwede een lichte voorsprong te nemen op Vriendenschaar en met een 11-8 voorsprong de rust in te gaan. Ondanks verwoede pogingen kon Vriendenschaar het gat niet dichten en wist Merwede de voorsprong verder uit te bouwen en met een knappe 22-17 einduitslag de wedstrijd te winnen.

Na de 1e wedstrijd mochten de allerjongste Vriendenschaar korfballers, de F-pupillen, hun krachten gaan meten met F-teams van Merwede en GKV. Na het 1 voor 1 oplopen van de kinderen konden de jeugdwedstrijden van start gaan en de talrijke toeschouwers genieten van vele onvergetelijke korfbalmomenten.

Toen de jeugdwedstrijden voorbij waren was er de Hardinxveldse derby tussen Vriendenschaar en HKC. Het publiek ging er in sporthal De Wielewaal dan ook maar eens goed voor zitten. Na het oplopen van de ploegen, gingen beide ploegen fanatiek van start. Vriendenschaar nam meteen een kleine voorsprong, echter HKC bleef terug vechten. Ondanks de inzet van HKC bleef Vriendenschaar doorgaan met scoren en wist de voorsprong uit te bouwen tot een 12-6 ruststand. Om en om scorend bleef het verschil tussen de ploegen in de 2e helft gelijk. Uiteindelijk wist Vriendenschaar een 21-17 overwinning te behalen op HKC.

De laatste wedstrijd was tussen HKC en Merwede. Beide ploegen spelen op het veld in dezelfde 1e klasse D. Merwede staat hier bovenaan en HKC volgt op de tweede plaats. Reden genoeg dus voor beide ploegen om fanatiek de wedstrijd te starten en voor de overwinning te gaan. In een gelijk opgaande 1e helft wist Merwede een klein overwicht te behalen en hierdoor te gaan rusten met een 8-10 voorsprong. Na de pauze nam Merwede het heft nadrukkelijker in handen en bouwde de voorsprong gestaag uit tot een 14-19 overwinning op HKC.  

Direct na afloop van de 3e wedstrijd werd overgegaan tot de prijsuitreiking. Toernooispeaker Martin Peursum reikte de prijzen (wedstrijdballen, beschikbaar gesteld door bouwonderneming Stout b.v.) uit aan de deelnemende ploegen, waarbij Merwede als toernooiwinnaar in het bezit kwam van de wisselbeker van het Vriendenschaar-Intro Personeel-zaalkorfbaltoernooi.



Toernooi- uitslag:                 Uitslagen wedstrijden toernooi:
Merwede                                Merwede - Vriendenschaar           22-17
Vriendenschaar                    Vriendenschaar – HKC                 21-17
HKC                                        HKC – Merwede                     14-19

 
       
       
                 
       
Vereniging Competitie Sponsoring Contact Copyright © - SKC Merwede

 

Geschiedenis
Bestuur
Commissies
Vertrouwenspersoon
Lid worden
Contributie
Lidmaatschap opzeggen
Presentatiegids
Activiteiten
Maatschappelijke stage

 

Veldcompetitie
Zaalcompetitie
Selectie
Teams
Scheidsrechters
Afmelden (wedstrijd)

 

Beleid
Teamkleding
Reclamebord
Adverteren
Bal van de wedstrijd
Websitesponsor
Alle sponsoren

 

Adres
Accommodaties
Contactpersonen
Lid worden
Lidmaatschap opzeggen

Alle rechten voorbehouden

Webdesign: Devaca - Creative Support