Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Merwede goed uit de startblokken, winst op Excelsior

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE 1 - EXCELSIOR 1

Met een zaterdagavondwedstrijd in de vertrouwde Sporthal de Stoep werd het zaalseizoen 2015-2016 gestart voor de selectie van Merwede. Om 19:50 uur werd er gestart tegen Excelsior. Na de promotie van vorig seizoen is het dit seizoen zaak om tegen op papier gelijkwaardige tegenstanders er het maximale uit te halen. Na een gelijkopgaande eerste helft (8-7) trok Merwede uiteindelijk aan het langste eind, na 70 minuten stond er een 20-16 uitslag op het scorebord.

De Merwedianen begonnen goed aan de wedstrijd en bij een stand 1-1, scoorde de thuisploeg vier keer achter elkaar (5-1). De gasten waren hier niet van geschrokken en kropen gedurende de eerste helft dichterbij. Merwede moest hard knokken voor ieder punt en wist nog met een minimaal verschil de rust te bereiken (8-7).

In de tweede helft was het wederom Merwede die goed begon en zo voorsprong vergrootte naar  10-7. Gedurende de tweede helft kon de ploeg uit Sliedrecht de voorsprong niet verder uitbreiden, maar Excelsior kon ook het gat niet dichten. Merwede verdedigde goed en kwam ook in het eind niet meer in gevaar. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 20-16. Een goede start voor de Sliedrechtse ploeg. Aanstaande zaterdag speelt Merwede een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Valto uit De Lier. Aanvang wedstrijd 16.00 uur.