Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube  
       
       
         
     
       Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact      
               
     
Snel naar
Teams
Verslagen
Teams
Verslagen
 
 
Merwede boekt belangrijke overwinning op DVS '69
 
  WEDSTRIJDVERSLAG   DVS'69 1 - MERWEDE 1      
 

Afgelopen weekend stond de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. Merwede begon de competitie met een uitwedstrijd tegen DVS. In vorige ontmoetingen bleek DVS een geduchte tegenstander, Merwede was dus gewaarschuwd.

In de oefenwedstrijden werd er met vlagen goed gespeeld, maar soms ook onrustig en te gehaast. Dit onrustige spel moet eruit, als Merwede mee wilt doen om het kampioenschap in deze sterke tweede klasse. Het was dus noodzaak om deze wedstrijd met een overwinning af te sluiten. DVS wist in de eerste aanval meteen te scoren en zette hiermee meteen de toon van de wedstrijd. Merwede liet zich niet uit het veld slaan en scoorde meteen in de aanval erna. Tot een 3-3 stand bleven beide ploegen in evenwicht. Hierna wist Merwede een gaatje te slaan naar 3-7. Helaas kon het gat van vier punten niet lang worden vastgehouden en DVS verkleinde het gat door driemaal op rij te scoren (6-7). Aan het eind van de eerste helft zette Merwede nog eenmaal aan en wist de marge wederom te vergroten en bereikte de rust bij een stand van 7-10.

Net als in de eerste helft was het DVS die als eerste scoorde in de tweede helft. Merwede kwam in het begin van de tweede helft niet los van de stugge tegenstander en hield het hierdoor onnodig spannend. Beide ploegen hadden moeite met scoren, ondanks de lange aanvallen. Bij een stand van 10-12 was de motor van DVS leeg en hierdoor kon Merwede de wedstrijd beslissen. Met drie doelpunten op rij bepaalde Merwede de eindstand op 10-15. Ondanks een magere overwinning, heeft Merwede de eerste klap al uitgedeeld aan een medeconcurrent voor het kampioenschap. De andere twee titelkandidaten (Maassluis en Kinderdijk) wisten ook allebei hun eerste wedstrijd te winnen.

Aanstaande zaterdag staat er een zware thuiswedstrijd op het programma, namelijk tegen medetitelkandidaat Maassluis. Aanvang wedstrijd 13.50 in sporthal De Stoep.

Scores:
Kevin van Beest (5)  |  Robbert Bakker, Simone de Graaf, Iris van Eijl en Ramon van Meeteren (2)  |  Jolanda Redelijkheid en Steven Bakker (1)

 
       
       
                 
       
Vereniging Competitie Sponsoring Contact Copyright © - SKC Merwede

 

Geschiedenis
Bestuur
Commissies
Vertrouwenspersoon
Lid worden
Contributie
Lidmaatschap opzeggen
Presentatiegids
Activiteiten
Maatschappelijke stage

 

Veldcompetitie
Zaalcompetitie
Selectie
Teams
Scheidsrechters
Afmelden (wedstrijd)

 

Beleid
Teamkleding
Reclamebord
Adverteren
Bal van de wedstrijd
Websitesponsor
Alle sponsoren

 

Adres
Accommodaties
Contactpersonen
Lid worden
Lidmaatschap opzeggen

Alle rechten voorbehouden

Webdesign: Devaca - Creative Support