Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube  
       
       
         
     
       Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact      
               
     
Snel naar
Teams
Verslagen
Teams
Verslagen
 
 
Merwede verliest topper tegen Maassluis
 
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE 1 - Maassluis 1      
 

Afgelopen zaterdag stond de kraker tegen Maassluis op het programma. In de afgelopen jaren was Maassluis altijd een geduchte tegenstander geweest en dat was deze zaterdag wederom het geval.

In een goed gevulde sporthal De Stoep, begon Merwede goed aan de wedstrijd. Er werd een snelle voorsprong gepakt van 4-1. Merwede speelde het eerste gedeelte van de eerste helft goed en wist het aantal doelpunten aan de kant van Maassluis te beperken. Bij een stand van 6-4 brak er een periode aan waarin Merwede niet meer tot score kwam. Maassluis verdedigde beter en de kansen die er waren werden niet afgemaakt. Maassluis wist hierdoor terug te komen en zelfs een voorsprong te pakken. Merwede ging de kleedkamers opzoeken bij een stand van 6-9.


Foto: Sliedrechtvandaag.nl

Merwede moest de draad weer oppaken in de tweede helft en weer in het gewone spel terecht komen. Als iedereen in de vertrouwde functies zou gaan spelen, dan had Merwede nog kans op de overwinning. Echter kon het gemotiveerde Merwede niet voorkomen dat Maassluis verder uitliep naar een stand van 6-12. De Merwedianen hielden de kop omhoog en bleven vechten en gaven niet op. Dit leidde tot een uitstekende periode van Merwede, waarin het langzaam dichter bij Maassluis kwam. De gasten hadden geen antwoord op het goede spel van Merwede en moesten toestaan dat ze op gelijke hoogte kwamen te staan en dat zelfs Merwede kort voor tijd op een minimieme voorsprong kwam, 13-12. Helaas kon Merwede de voorsprong niet lang vasthouden en Maassluis kwam snel naastzij. Steven Bakker werd nog ingebracht om te proberen de punten in Sliedrecht te houden. In de slotminuten was het echter Maassluis die nog tweemaal scoorden en hiermee werd ook de einstand op 14-15 bepaald. Een pijnlijk verlies tegen een medetitelkandidaat, maar er waren zeker ook goede fases in de wedstrijd en Merwede zal hierop verder moeten bouwen.

Door dit verlies zal Merwede de komende wedstrijden moeten winnen om in de buurt te blijven van de koplopers Kinderdijk en Maassluis. Aankomende zaterdag heeft Merwede een lastige uitwedstrijd in Middelburg tegen Ondo. Aanvang wedstrijd 19.50 in sporthal De Sprong.

Scores:
Kevin van Beest, Simone de Graaf (4) | Dik Bikker, Iris van Eijl en Ramon van Meeteren (2)

 
       
       
                 
       
Vereniging Competitie Sponsoring Contact Copyright © - SKC Merwede

 

Geschiedenis
Bestuur
Commissies
Vertrouwenspersoon
Lid worden
Contributie
Lidmaatschap opzeggen
Presentatiegids
Activiteiten
Maatschappelijke stage

 

Veldcompetitie
Zaalcompetitie
Selectie
Teams
Scheidsrechters
Afmelden (wedstrijd)

 

Beleid
Teamkleding
Reclamebord
Adverteren
Bal van de wedstrijd
Websitesponsor
Alle sponsoren

 

Adres
Accommodaties
Contactpersonen
Lid worden
Lidmaatschap opzeggen

Alle rechten voorbehouden

Webdesign: Devaca - Creative Support