Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Eenvoudige 22-14 overwinning voor Merwede op Roda

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE 1 - RODA 1

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen kwam afgelopen zaterdag hekkensluiter Roda op bezoek. De eerste paar minuten leek het een boeiend duel te worden, maar na een 2-2 gelijkstand liep Merwede al snel uit. Dit was de voorbode voor een duel waar Merwede op een zakelijke manier de wedstrijd onder controle had. Een goed slot van de bezoekers kwam echter veel te laat om nog in de buurt te komen.

Op het veld kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen en toen wist Merwede met 1 punt verschil te winnen. Merwede begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Roda antwoordde hierop door ook twee maal te scoren. Merwede speelde goed in de eerste helft en de kansen werden ook benut. De thuisploeg nam een voorsprong van 5-2. In de periode erna bleef Roda mee scoren, waardoor het verschil niet groter werd. Pas bij een stand van 9-6 lukte het de merwedianen om het gat groter te maken. Uiteindelijk gingen beide ploegen bij een stand van 13-7 de kleedkamers opzoeken.

In de tweede helft deelde Merwede gelijk een mentale tik uit, door de stand te vergroten naar 16-7.  Roda deed nog een poging om terug te komen, maar Merwede bleef gewoon doorgaan met scoren. In de tweede helft zou de ploeg uit Sliedrecht niet meer in gevaar komen en speelde de wedstrijd degelijk uit. De scheidsrechter floot het laatste signaal bij een stand van 22-14.

Aanstaande zaterdag heeft Merwede geen wedstrijd en dan op 12 december reist Merwede af naar Rhoon voor een ontmoeting met RWA. Aanvang wedstrijd 15:30.