Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube

Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact

Teams
Verslagen

Winnend slotakkoord aan 2014 voor Merwede, inclusief doelpuntenrecord

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE  1 - Oranje Nassau / Spirit 1

Op het ongebruikelijke tijdstip van 17.45 uur heeft Merwede zaterdag thuis in sporthal de Stoep Oranje Nassau/Spirit 1 kansloos gelaten. Na een gelijkopgaande eerste helft (10-8), ontpopte Merwede zich in de tweede helft tot een doelpuntenmachine en stond er aan het eind 28-17 op het scorebord. Het jaar 2014 werd dan ook afgesloten met een doelpuntenrecord.

Oranje Nassau uit Vlaardingen wist verrassend te winnen van Kinderdijk. Merwede zou dus alle zeilen moeten bijzetten om de punten in Sliedrecht te houden.

Het door De Groot en Schagen gesponsorde team opende de score in de wedstrijd, maar Oranje Nassau bracht de stand weer op gelijke hoogte. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Tot een stand van 8-8 was het stuivertje wisselen met wie de leiding in de wedstrijd had. Vlak voor rust was het Merwede die een klein gaatje van twee punten wist te pakken en hiermee met een stand van 10-8 de ruststand bepaalden.

Coach Verhoef gaf in de rust aan dat er verdedigend meer druk gegeven moest worden om de wedstrijd vroegtijdig in het voordeel van de thuisclub te laten kantelen. Ondanks dat Oranje Nassau de aansluitingstreffer maakte, speelden de Merwedianen heel goed in het begin van de tweede helft. De gasten werden aan alle kanten overlopen en konden alleen met de nodige overtredingen de goede acties van Merwede stoppen. In een kwartier tijd wist Merwede het aantal doelpunten te verdubbelen, terwijl Oranje Nassau maar tweemaal de korf wist te vinden. Hierdoor stond er een tussenstand van 20-10 op het scorebord met nog een kwartier te spelen. In het laatste kwartier leek het erop of Merwede gas terug nam en verdedigend minder scherp was. De scores waren net als in de eerste helft om en om. In het laatste kwartier scoorde Merwede nog acht maal en de gasten uit Vlaardingen wisten nog zeven keer de korf te vinden. Dit bracht de eindstand op 28-17. Merwede staat nog steeds op de tweede plaats met vijf punten achterstand op koploper Maassluis. Voor Merwede een lastige taak om de achterstand nog in te halen, maar niets is onmogelijk.

De eerste competitiewedstrijd van 2015 is een thuiswedstrijd tegen DVS op 10 januari. Aanvang van de wedstrijd is 13.50 in sporthal De Stoep.