Korfbalvereniging Merwede Sliedrecht   Volg ons op Twitter   Like ons op Facebook   Bekijk video's op Youtube  
       
       
         
     
       Home          Vereniging         Veldcompetitie          Zaalcompetitie          Nieuws          Sponsoring          Contact      
               
     
Snel naar
Teams
Verslagen
Teams
Verslagen
 
 
Knappe tweede plek tijdens Brabantcup
 
  WEDSTRIJDVERSLAG   MBRABANTCUP, 27 DECEMBER 2014      
 

Merwede neemt bijna ieder jaar deel aan de Brabantcup in Klundert en zo ook dit jaar. Met een gemixt team, dat bestond uit 5 A-junioren en 5 senioren, streed Merwede in poule B tegen Vios uit Willemstad, Ventura Sport uit Strijen en een gemixt team van verschillende verenigingen, omdat Scheldevogels zich had afgemeld. De wedstrijden waren 20 minuten en dus moest Merwede scherp beginnen, als ze wedstrijden wilden winnen.

In de eerste wedstrijd was Vios de tegenstander. Vorig jaar moesten de Merwedianen ook al tegen Vios en wisten toen met moeite te winnen. Ook deze wedstrijd werd een lastige pot voor Merwede. Vios wist door een aantal verre afstandschoten tot score te komen. Merwede had moeite om elkaar te vinden, waarschijnlijk omdat de meeste mensen voor dit toernooi nog nooit met elkaar hadden samengespeeld. Desondanks stond Merwede met nog twee minuten te spelen op een gelijke stand, 4-4. Het was Justin Rietveld die het laatste doelpunt van de wedstrijd scoorde en hiermee de eindstand bepaalde op 4-5 voor Merwede. In de tweede en derde wedstrijd,tegen Ventura Sport en het gemixte team, was het Mark van Eijl die voor een groot gedeelte van de doelpunten verantwoordelijk was. Hij stuurde meerdere keren zijn tegenstanders het bos in en wist een aantal wonderschone doelpunten maken, waaronder twee one-handers en een afstandschot van de middellijn. Beide wedstrijden werden gewonnen met resp. 10-4 en 10-2.

Door de drie overwinningen mocht Merwede in de finale strijden tegen de winnaar van poule A: Oranje Nassau uit Vlaardingen. Oranje Nassau was afgereisd met een voltallige selectie en was van te voren al favoriet. De spelers van Merwede deden er alles aan om het Oranje Nassau moeilijk te maken, maar kon niet voorkomen dat Oranje Nassau meerdere malen kon scoren. Merwede had moeite om tot goede aanvallen te komen en kon het Oranje Nassau niet echt lastig maken. Oranje Nassau won de wedstrijd uiteindelijk met 7-2 en won hiermee verdiend het toernooi. Gelegenheidsaanvoerder Ramon van Meeteren mocht uit de handen van de organisatie de tweede prijs ontvangen. Vios werd uiteindelijk nog derde.  

 
       
       
                 
       
Vereniging Competitie Sponsoring Contact Copyright © - SKC Merwede

 

Geschiedenis
Bestuur
Commissies
Vertrouwenspersoon
Lid worden
Contributie
Lidmaatschap opzeggen
Presentatiegids
Activiteiten
Maatschappelijke stage

 

Veldcompetitie
Zaalcompetitie
Selectie
Teams
Scheidsrechters
Afmelden (wedstrijd)

 

Beleid
Teamkleding
Reclamebord
Adverteren
Bal van de wedstrijd
Websitesponsor
Alle sponsoren

 

Adres
Accommodaties
Contactpersonen
Lid worden
Lidmaatschap opzeggen

Alle rechten voorbehouden

Webdesign: Devaca - Creative Support