Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MARTIJN DE WIDT: AL 25 JAAR SCHEIDSRECHTER

  GEPUBLICEERD OP   2 JANUARI 2018  |  MEER NIEUWS..  
     
  Martijn de WidtDit seizoen begin ik voor het 25e jaar aan de competitie als scheidsrechter. Nu is het niet zo dat alle jaren alleen het fluiten op het programma stond. In de eerste 15 jaar na het behalen van mijn scheidsrechtersdiploma heb ik ook nog volop gespeeld. Eerst bij Merwede en later na mijn studie in Heerlen, bij All Ready uit Zierikzee, waar ik sinds 2001 woon met mijn gezin.

Hoe is het begonnen?
Dit gebeurde allemaal nadat ik eerst met een groep de Jeugd wedstrijdleider cursus had gevolgd en 1 of 2 seizoenen later volgde de scheidsrechterscursus (samen met o.a. Kees Cleton). Ik vond het fluiten leuk en het spelen alleen was voor mij niet voldoende. In de begin jaren floot ik af en toe een wedstrijd bij een vereniging in de buurt van Sliedrecht, op de fiets er naar toe of iemand zorgde voor het vervoer. Tot seizoen 1994/95 speelde ik bij Merwede en floot met grote regelmaat een wedstrijd van de jeugd of lagere senioren. In augustus 1995 ben ik gaan studeren en stopte, zo ongeveer, alles. Ik kwam regelmatig kijken bij 1 en 2 als ik in Sliedrecht was, maar in actie zijn zat er niet meer in. Na mijn studie ben ik in Zierikzee gaan wonen, gaan spelen en natuurlijk ook gaan fluiten bij All Ready (bestaat niet meer).

Fluiten voor Merwede
Aan het begin van seizoen 2008/09 ben ik gestart met alleen maar te fluiten voor Merwede. In eerste instantie in de laagste regionen van het wedstrijdkorfbal van toen (reserve 5de klasse en 2de klasse A jeugd). Dit was toen nog op aanwijzing. Echt idee om hoger te gaan fluiten had ik niet. In het eerste seizoen zijn een aantal van mijn wedstrijden beoordeeld en ik promoveerde naar toen het 7de niveau van scheidsrechters. De wedstrijden werden leuker en attractiever, de lol bleef en Merwede bleef vragen of ik wilde fluiten. Conclusie: het is leuk, laten we doorgaan, misschien kom ik nog op een iets hoger niveau uit.

Steeds op een hoger niveau
Na een aantal jaren wekelijks gefloten te hebben op niveau 7, ben ik voor de zaalcompetitie in 2015/16 naar niveau 6 gepromoveerd. In deze klasse is het spel van nog hoger niveau en ook leuker om te doen. Hier is ook het niveau van de scheidsrechters beter en je wil altijd het beste uit jezelf halen. Na ruim 2 jaar en bij de start van mijn 25e seizoen kreeg ik in juli van dit jaar de mailing van de bond dat ik weer gepromoveerd ben, maar nu door samenvoeging van andere scheidsrechters groepen 2 niveaus, naar niveau 4. Maar wat houdt dit nu in: ik start met het fluiten van wedstrijden op het niveau van Merwede 1 en 2. Zaterdag 9 september startte mijn seizoen met een wedstrijd in de Reserve Overgangsklasse, dat had ik 3 jaar geleden echt niet gedacht, maar wel heel leuk gevonden.

Dit seizoen is vast niet mijn laatste en ik zal vast nog wel eens een wedstrijd bij Merwede komen fluiten in de voorbereiding of tijdens de competitie. Het motto voor mij is altijd gebleven om het beter te blijven doen dan de wedstrijd ervoor. Zo fluit ik al jaren en ik blijf het nog doen zolang ik het leuk vind.

Heb je interesse in het fluiten? Neem contact op met Marcella want zonder scheidsrechters is er geen wedstrijd!

Martijn de Widt
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca