Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE/MULTIPLAAT VERLIEST VAN SWIFT

  WEDSTRIJDVERSLAG   SWIFT (M) 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT  1      |  UITSLAG 18-9  |  MEER NIEUWS..  
     
  Na twee winstpartijen werd vorige week bij Nieuwerkerk de eerste nederlaag in de overgangsklasse geïncasseerd. Afgelopen zaterdag stond opnieuw een lastige uitwedstrijd op het programma. Swift is samen met Nieuwerkerk nog foutloos in deze groep en deze twee teams worden als de titelfavorieten beschouwd.

Toch was het begin van de wedstrijd voor de ploeg uit Sliedrecht. Waar Merwede/Multiplaat soms wat laat op gang komt, was de ploeg nu meteen scherp vanaf het begin en konden Ramon en Rosanne in twee aanvallen meteen een 0-2 voorsprong op het scorebord brengen. Swift maakte ook haar eerste score, maar dit werd meteen gecounterd: 1-3. Via 2-3 liep Merwede/Multiplaat verder uit naar een 2-5 voorsprong.

Swift nam een time-out. We kunnen wel stellen dat dit effect had want binnen een kort tijdsbestek stonden de ploegen weer gelijk: 5-5. Merwede/Multiplaat kwam nog wel op een 5-6 voorsprong, maar dat bleek achteraf meteen de laatste voorsprong in de wedstrijd. Na de gelijkmaker van Swift, een klein opstootje wat resulteerde in een gele kaart voor Merwede/Multiplaat. De gele kaart was in deze situatie al zwaar bestraft, en helemaal omdat te betwisten valt of de grensrechter de situatie überhaupt wel gezien heeft. Swift maakte handig gebruik van de roodwitten die toch wat uit hun spel gehaald leken. De ploegen zochten de kleedkamer op bij een stand van 8-6 in het voordeel voor de ploeg uit Zeeland.

Na de rust schoot Swift uit de startblokken en met een aantal loepzuivere schoten van afstand werd het verschil vergroot naar 5. Merwede/Multiplaat deed nog wat terug, maar de heren van Swift bleven de schoten met precisie door de korf mikken. In de eindfase gingen de scores nog over en weer maar Merwede/Multiplaat kon Swift niet meer in moeilijkheden brengen en moesten de punten achterlaten in Middelburg. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 18-9.

Doelpunten van Merwede/Multiplaat: Ramon, Rosanne, Vincent, Robbert, allen 2. Steven 1.

Volgende week speelt Merwede/Multiplaat thuis tegen regiogenoot HKC, die na een lastig start van de competitie inmiddels de weg naar boven heeft ingezet. De wedstrijd start om 15.30 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat, speelt het tweede om 13.45 uur tegen HKC 2. De thuisploeg kan uw aanmoediging weer heel goed gebruiken!
 
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca