Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 24-11-2018

GEPUBLICEERD OP   26 NOVEMBER 2018  |  MEER NIEUWS..

Een ontzettend belangrijk onderdeel van Merwede/Multiplaat: onze korfballende jeugd! Wij zijn erg benieuwd hoe de ploegen het er vanaf gebracht hebben. Vandaag in de spotlight: onze A2, C3 en E5.

Merwede/Multiplaat A2
Na twee weken voorbereiden in de zaal, is de A2 klaar voor de het echte werk en staat de wedstrijd tegen Movado A1 op de planning. Een tegenstander die voor ons nog onbekend is.
Door een goed begin van de wedstrijd, waarbij de aanvallende taken goed uitgevoerd werden en verdedigend de zaken op orde waren, stond er een verdiende voorsprong van 8-3 op het bord. Dit niveau kon helaas niet volgehouden worden en in het vervolg van de eerste helft kwam de tegenstander terug tot 12-8 met de rustrust.

Vooralsnog een prima tussenstand met rust, waarbij nog steeds alles onder controle is.
In de pauze de afspraak gemaakt om het aanvallende niveau van de eerste helft vast te houden en verdedigend minder fouten te maken zodat deze wedstrijd tot een goed einde gebracht kan worden.

Movado gaf zich niet zo snel gewonnen en kwam in de loop van de wedstrijd terug in de wedstrijd. Uiteindelijk kwam Movado zelfs langszij en moest de A2 ervoor zorgen dat zij weer de controle over de wedstrijd terug kreeg. Door op het laatste momentzelf nog de 18-16 voorspring weer te maken, heeft de A2 de punten binnengehaald. Tevreden met de punten, een hele goede eerste helft en een leerzame tweede helft gaan zij aankomende week weer volop aan de slag op naar de volgende wedstrijd!

Merwede/Multiplaat C3

Op zaterdag 24 november was Merwede/Multiplaat C3 aan de beurt om het zaalseizoen af te trappen met een uitwedstrijd tegen Vriendenschaar C3 uit Hardinxveld-Giessendam. Na een uitdagend veldseizoen en een lastige oefenwedstrijd waren de spelers uit de C3 extra gemotiveerd om vandaag een goed resultaat neer te zetten. En met succes! Door middel van goed teamwerk, zuivere schoten en de sterke verdediging van Merwede/Multiplaat C3, wisten de spelers de wedstrijd ruim te winnen met 4-15!

Na een aantal goede kansen van de kant van Merwede/Multiplaat C3 was het echter Vriendenschaar C3 die na een lange aanval het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te maken. Dit bleek achteraf ook het enige doelpunt van de thuisploeg in de eerste helft. Waar de spelers van de C3 over het algemeen de voorkeur geven aan het scoren van doelpunten via de doorbraak, was nu het tegenovergestelde waar. Met een aantal mooie schoten van afstand wist de C3 al snel de voorsprong te pakken en zochten de teams de kleedkamers op met een 1-6 ruststand.

Na de rust bleken de spelers van de C3 nog even sterk te zijn als voor de rust, wat resulteerde in een reeks van mooie doelpunten aan de kant van Merwede/Multiplaat. Naast weer een aantal zuivere afstand schoten wist het team ook te scoren met doorlopers en korte kansen na slim uitgespeelde overname situaties. Tegenstander Vriendenschaar C3 probeerde in de tweede helft nog wat terug te doen, maar tevergeefs. Na het fluitsignaal was het definitief en pakte Merwede/Multiplaat C3 haar eerste punten na een 4-15 winst.

Al met al was het een leuke en sportieve wedstrijd van beide kanten, waarin het publiek verrast werd met mooie aanvalsacties en doelpunten. Ook was het erg leuk om te zien dat de spelers van de C3 zo goed samenwerkten om de goede kansen uit te spelen en hebben ze gezamenlijk erg sterk verdedigd. Aanstaande zaterdag heeft Merwede/Multiplaat C3 de kans om deze lijn door te trekken en spelen ze hun eerste thuiswedstrijd tegen ACKC C3, aanvangstijd 12.00u.

Merwede/Multiplaat E5
De E5 heeft afgelopen zaterdag zijn eerste wedstrijd van de zaalcompetitie gespeeld. Omdat ze kampioen waren geworden op het veld en een goede oefenwedstrijd hadden gespeeld, waren de verwachtingen hooggespannen. Hier hadden de kinderen in het begin ook last van in de wedstrijd tegen SKV E1. De kinderen hadden vaak balverlies en niet veel geluk met hun schoten op de korf. Maar vanaf de 2de kwart begonnen de kinderen in hun vertrouwde spel te komen. Ruben scoorde een fantastisch punt vanaf de middenlijn. Onze nieuwe aanwinst Stijn deed het prima en heeft in zijn eerste wedstrijd voor E5 een aantal mooie punten gemaakt. Na de rust liepen de kinderen verder uit en hebben zij de wedstrijd met 7-4 gewonnen!