Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 12-01-2019

  GEPUBLICEERD OP    14 JANUARI 2019  |  MEER NIEUWS..  
     
  Afgelopen zaterdag kwamen er weer veel jeugdteams in actie. Lees hieronder hoe de wedstrijden van Merwede/Multiplaat B1 en F3 verlopen zijn.

Merwede/Multiplaat B1
In de eerste speelronde van 2019 stond een uitwedstrijd tegen Movado B1 op het programma. In de beginfase kwamen beide ploegen heel moeilijk tot scoren, voornamelijk door goed verdedigen van beide ploegen. Na 25 minuten werd dan ook de kleedkamer opgezocht met een ruststand van 2-1 in het voordeel van Movado. In de rust werd er gewezen op het feit dat er nog genoeg kansen waren tegen deze ploeg, zeker als we als collectief vlammend uit de kleedkamer zouden komen. Dit werd direct omgezet in resultaat, want de eerste aanval in de 2e helft leverde direct de gelijkmaker op. Tot 4-4 ging het nog gelijk op, daarna begonnen bij Movado de doelpunten makkelijker te vallen, wat resulteerde in het eerste gaatje in de wedstrijd. Helaas bleek het te veel gevraagd voor ons om dit gat te dichten, wat uiteindelijk resulteerde in een 11-6 eindstand. Ondanks het verlies hebben we wel heel de wedstrijd strijdlust getoond en laten zien dat we nog steeds vooruitgang boeken in ons spel!

Merwede/Multiplaat F3
Afgelopen zaterdag mocht onze F3 het opnemen tegen Vriendenschaar. De wedstrijd vond plaats in sporthal De Stoep op de luxe aanvangstijd van 10 uur. Er waren aardig wat ouders op de tribune te vinden, net als trainers Denise en Hailey. En ook onze Julia, die geopereerd is aan haar heup, kwam haar teamgenoten aanmoedigen! Goede omstandigheden dus. En in de wetenschap dat F3 vorige keer net verloren had van deze tegenstander, maar wel 1 doelpunt meer had gemaakt (ja, dit is een doordenkertje…) hadden coaches Karin en Jessica veel vertrouwen in de afloop van deze wedstrijd.

Merwede/Multiplaat F3 is een team dat bestaat uit 11 enthousiaste meiden, waarvan de meeste spelers dit seizoen begonnen zijn met korfballen. Vandaag stonden in het veld: Emelyn, Laura, Fenna v. W., Jayvaina, Roselin en Veerle. Norah was vandaag afwezig, Emma en Fenna v. N. zijn volgende week weer aan de beurt om te spelen. Omdat we over zoveel spelers kunnen beschikken (tot er op het veld een F4 wordt gevormd) en we zoveel mogelijk meiden wedstrijden willen laten spelen, laten we een aantal van hen rouleren. Dat betekent dat we steeds een andere opstelling hebben en het best een uitdaging is om in het wedstrijdritme te komen met elkaar.

Ook deze wedstrijd is te zien dat de spelers van F3 al veel hebben geleerd. Er is duidelijk verbetering te zien in lef, felheid, het gooien en vangen en snel overspelen. Er zijn dan ook veel verre ballen gegooid en veel schoten gelost! De tegenstanders gaven de spelers regelmatig ruimte. Omdat er zo snel gespeeld werd, stond er regelmatig iemand vrij om te schieten. Helaas wilde het scoren niet lukken. Een combinatie van een beetje pech en wat gebrek aan scherpte nadat er in de afgelopen periode weinig is getraind, zo denken de coaches.

De meiden hebben hard gewerkt, ook tijdens het verdedigen. Het omschakelen van aanval naar verdediging gaat steeds beter. Er is nog wel wat oefening nodig, dit was vandaag ook te zien. De tegenstanders kregen de ruimte om snel naar de korf te spelen en hun schoten waren wat zuiverder. Al snel was het 0-3 en vanaf dat moment mochten wij de superspeler inzetten. De hele wedstrijd hebben we met 5 dames gespeeld. Toch bleef het lastig om te scoren. Er werd snel gespeeld, maar ook slordig gegooid en de dames stonden vaak erg dicht op elkaar. Maarrrr…. Wij hebben Emelyn! Zij liep goed vrij richting de korf, kreeg de bal goed aangespeeld en maakte een doelpunt waardoor de stand op 1-5 kwam! De eer is gered! Vriendenschaar wist de korf nog 2 keer te vinden. Einduitslag: 1-7.

Tot slot werden er nog strafworpen genomen, Vriendenschaar scoorde 4 keer en Merwede gooide 2 keer raak. De statistieken zijn bijgehouden door Tessa en Hailey. Hartstikke bedankt, meiden! De dames van F3 hebben hard gewerkt met elkaar. Volgende keer gaan ze er weer tegenaan!

Foto: Anouk Klomp
Merwede/Multiplaat F3
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca