BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 09-03-2019

GEPUBLICEERD OP    13 MAART 2019  |  MEER NIEUWS..

Een ontzettend belangrijk onderdeel van Merwede/Multiplaat: onze korfballende jeugd! Wij zijn erg benieuwd hoe de ploegen het er vanaf hebben gebracht. Vandaag in de spotlight: D1!

Albatros D1 - Merwede/Multiplaat D1
Zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van het jaar op de agenda tegen Albatros. Daar waar we eerdere wedstrijden tegen sterkere tegenstanders met goed spel maar zonder punten afgesloten hadden zou vandaag het moment moeten zijn, gezien de stand op de ranglijst, om de punten weer mee naar Sliedrecht te nemen.

Vooraf hebben we in de bespreking met elkaar besproken hoe we de wedstrijd in zouden gaan. Zoals altijd goed plaatsen, duidelijkheid naar elkaar, met volle inzet en overtuiging voor elke bal willen gaan en niet opgeven. Verdedigend sluiten en aanvallend meer de afronding zoeken om doelpunten te maken.

Zodra het eerste fluitsignaal was gegaan en Albatros zelf de aanval wilde op gaan zetten hadden we de bal al onderschep om naar de aanval te brengen. De toon was gezet en met goede aanvallen kwamen we snel op 1-0 door de goed spelende Aukje. De verdediging had hun zaakjes op orde echter door een ver afstandschot die raak was werd het weer 1-1.
Lang kon Albatros niet genieten want meteen werd de 2-1 weer gescoord door Lieke uit een strafworp welke Aukje had mee gekregen. In het 2e kwart kwam Albatros weer op 2-2. Het spel werd wat slordiger en we hadden wat meer balverlies waardoor we onze aanvallen niet meer goed konden opzetten. Door toch kansen proberen te creëren werd Liza onrechtmatig verdedigd en kregen we een strafworp mee die door Julian feilloos werd genomen, 2-3.

Na rust en in de kleedkamer alles weer goed op een rijtje gezet zijn we de 2e helft ingegaan.
Hetzelfde beeld als in de 1e helft volgde. Albatros wilde wel maar door ons goed verdedigend werk konden ze maar moeilijk tot een afronding komen .

Zouden we dan deze wedstrijd voor het eerst in winst om kunnen zetten? Albatros kwam toch weer terug tot 3-3 en de spanning bleef in de wedstrijd. We bleven in onszelf geloven en via weer een mooie doorloop van Aukje en een prachtig schot van Luke liepen we uit naar 3-5.

Het laatste kwart van de wedstrijd was begonnen en daar waar we in andere wedstrijden te weinig afronding hadden ging het deze keer veel beter. Veel schoten en kansjes werden genomen. Lisa kreeg de bal mooi cross aangespeeld en kon de bal onder de korf plaatsen maar werd onrechtmatig gestopt, strafworp. Julian ging weer klaarstaan en ronde wederom koelbloedig af, 3-6. Met nog een enkele minuut te gaan kwam Albatros toch weer terug tot 4-6 maar meer zat er niet in en floot de goede leidende scheidrechter de wedstrijd af.

De wedstrijd zat in the pocket, de eerste punten waren binnen. Eindelijk werden we beloond en het schept nog meer vertrouwen voor het nieuwe jaar. Terugkijkend kunnen we concluderen dat we steeds beter worden als team en met deze inzet voor elkaar en positieve houding we zeker nog meer overwinningen gaan behalen!