Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 16-03-2019

GEPUBLICEERD OP    17 MAART 2019  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag kwamen er weer veel jeugdteams in actie. Lees hier hoe de wedstrijden van Merwede/Multiplaat F2, C5 en C1 zijn verlopen.

Merwede/Multiplaat F2
Afgelopen zaterdag stond de returnwedstijd Merwede/Multiplaat F2 - Albatros F2 op het programma. Voor Merwede F2 alweer de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. In de uitwedstrijd tegen Albatros werd met 14 – 9 gewonnen. Merwede F2 was gemotiveerd om dit resultaat opnieuw neer te zetten. Beginopstelling: Eva, Vlinder, Nathan en Xander Wissel: Jin en Joris.

Albatros begon gelijk scherp aan de wedstrijd en kwam al snel op 0-3 voorsprong. Nathan opende de score voor Merwede waardoor de stand na tien minuten 1-4 was. In de tweede tien minuten kwam Merwede goed uit de start blokken en scoren wel vijf keer. Zo werd de achterstand weggepoetst en was de ruststand na twintig minuten spelen 6-6. In het derde kwart lukte het Merwede niet om tot scoren te komen. Het was leuk om te zien dat Merwede diverse pogingen deed om een doorloopbal te scoren. Iets waar we hard voor aan het trainen zijn. Met een stand van 6-9 begonnen beide ploegen aan de laagste tien minuten. Helaas voor Merwede vloog elke bal die Albatros schoot er gelijk in. Merwede scoorde nog wel drie keer maar dat was helaas niet genoeg om de wedstrijd te kunnen winnen. De eindstand werd uiteindelijk 9-14. Scores: Jin 5x, Nathan 2x en Xander 2x.

Terugkijkend op het zaalseizoen kunnen we zeggen dat het een leuk en sportief seizoen is geweest en mogen we trots zijn op onze jonge korfballers van Merwede F2.

Merwede/Multiplaat C5
Afgelopen zaterdag moest de C5 tegen PKC C5. We wisten dat dit een lastige wedstrijd ging worden, want PKC staat bovenaan in de competitie.

Verdedigend begonnen we erg goed en we wisten het een tijdje dicht te houden. Halverwege de eerste helft begon PKC toch te scoren, wat resulteerde in 4 doelpunten voor de rust. Aanvallend ging het bij ons wat minder, omdat PKC erg dicht op de ballijnen zat, maar we wisten toch 1 keer tot scoren te komen. Zo gingen we met een stand van 4-1 de rust in. Na de rust begonnen we vol goede moed aan de tweede helft, hierin lukte het ons om nog 2 keer te scoren, helaas scoorde PKC ook nog 3 keer, dus verloren we met 7-3.

Ondanks dat we niet gewonnen hebben, hebben we het PKC niet makkelijk gemaakt en heeft iedereen erg zijn best gedaan!

Merwede/Multiplaat C1
Afgelopen zaterdag speelde Merwede/Multiplaat C1 thuis tegen Kinderdijk C1. De C1 heeft een moeilijk seizoen waarin goede wedstrijden worden afgewisseld met mindere wedstrijden, maar er vaak net wordt verloren.

De C1 begon goed aan de wedstrijd door fel en gretig de duels aan te gaan in de aanval. Helaas had het team weer teveel kansen nodig om een doelpunt te maken. Gelukkig werd er goed verdedigd waardoor de aanval de tijd kreeg om te scoren. In de eerste helft ging de score dan ook gelijk op, maar was het Kinderdijk dat toch met een kleine voorsprong (3-4) de rust ging.

In de rust een compliment gemaakt voor het spel en dat we vooral met elkaar zo door moeten gaan en dit vol moeten houden. Alleen de afronding moet een stuk zuiverder.

En dat gebeurde ook! Merwede/Multiplaat starte weer scherp aan de tweede helft en kon de voorsprong pakken. Echter kwam de ploeg niet helemaal los en zag het Kinderdijk toch elke keer aanhaken. Maar de kansen die in de eerste helft niet vielen, gingen in de tweede helft wel door de mand en heeft de C1 een dikverdiende 11-8 overwinning behaald!