BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 23-03-2019

GEPUBLICEERD OP    25 MAART 2019  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag kwamen er weer veel jeugdteams in actie. Lees hier hoe de wedstrijden van Merwede/Multiplaat A1 en D3 zijn verlopen.

Merwede/Multiplaat A1
Afgelopen zaterdag mocht de A1 voor de return wedstrijd aantreden tegen DOT uit Oss. In de thuiswedstrijd was al gebleken dat dit een tegenstander is die over veel kwaliteiten beschikt. Hoewel de A1 het niet in eigen handen heeft is deze wedstrijd wel de kans om de druk op de ketel te houden bij GKV en met hen de strijd aan te blijven gaan voor het kampioenschap. De afspraken om scherp te beginnen en lange aanvallen te spelen werd wederom gemaakt. En hoewel de aanvallen goed waren bleek de afronding iets minder. Dit resulteerde in een 4-1 tussenstand na ca 15 minuten. Pas na 20 minuten kwam de wedstrijd los en werd er over en weer gescoord. Na een gelijk opgaande eerste helft zou de A1 de 2de helft het heft in handen moeten nemen. Niks was minder waar. Een met scherp schietend DOT betekende dat de wedstrijd 10 minuten voor het einde gespeeld was. Helaas hebben we niet de wedstrijd neer kunnen zetten die nodig was om de punten mee naar huis te nemen. Door het verlies van Merwede en de winst van GKV is laatst genoemde niet meer te achterhalen. Vanaf deze plek feliciteren we GKV met het behaalde kampioenschap. Nog één wedstrijd en dan kan de focus weer naar het veld waar de A1 wederom bovenin meedoet.

Merwede/Multiplaat D3
Afgelopen zaterdag moest Merwede/Multiplaat D3 tegen SKV D1. Na een goede thuiswedstrijd die resulteerde in een 11-2 winst, vertrokken we dit keer naar SKV voor opnieuw een goed resultaat. Helaas begon SKV sterk en scoorden ze vrij snel twee doelpunten. Hoewel de D3 ook goede aanvallen had met goede kansen, zat het geluk niet mee en lukte het niet om te scoren in de eerste helft. We gingen de kleedkamers in met een stand van 4-0. Werk aan de winkel dus voor Merwede.

(foto van eerdere wedstrijd van D3. Fotograaf: Anouk Klomp)

Na de rust opende Merwede D3 de score door een schot van Metin. Het spel verliep beter en er ontstonden meer nieuwe kansen voor Merwede. De stand was voor een lange tijd 4-1 en helaas lukte het Merwede niet meer om te scoren, terwijl SKV er nog twee bij scoorde. De eindstand was dus 6-1. Ondanks de uitslag toch een goede en leerzame wedstrijd. Aanstaande donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen GKV uit Gorinchem te wachten. Een mooie kans om onze kwaliteit weer te bewijzen.