BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 15-06-2019

GEPUBLICEERD OP   16 JUNI 2019  |  MEER NIEUWS..

Merwede/Multiplaat C1 en D2 namen het afgelopen weekeinde op tegen RWA en ACKC. De wedstrijdverslagen lees je hieronder!

Merwede/Multiplaat C1
In de laatste wedstrijd van het seizoen stond de uitwedstrijd tegen RWA op het programma voor de C1. Voor beide ploegen stond niks meer op het spel en kon er dus gestreden worden voor de eer. Helaas miste de strijd aan beide kanten waardoor het slordige wedstrijd is geworden. RWA maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar daarna was het Merwede/Multiplaat dat de betere kansen had en ook een terechte voorsprong had de gehele eerste helft. Helaas was de ploeg erg slordig en gehaast in de afronding waardoor het niet verder uit kon lopen. Na rust deed RWA een schepje erboven op en kon de achterstand al vrij snel omdraaien in een voorsprong. Wat Merwede/Multiplaat C1 ook probeerde, het kon de bal maar niet door de korf krijgen. RWA maakte daarentegen de kansen wel af en kon daardoor uiteindelijk uitlopen naar een 9-5 voorspong en overwinning. Helaas het seizoen niet afgesloten zoals gewenst. Toch hebben we laten zien dat we het afgelopen seizoen enorme stappen gemaakt hebben. Volgend jaar gaan we deze stappen weer zetten!

Merwede/Multiplaat D2
In de laatste wedstrijd van het seizoen, moest Merwede D2 het opnemen tegen ACKC. Voor beide teams stond er weinig op het spel en dus konden beide teams vrijuit korfballen. Merwede deed dit in het begin beter en dat resulteerde al snel in een 3-0 voorsprong. ACKC kwam nog wel terug met 2 doelpunten, maar al snel liep Merwede uit naar een veilige 7-2 voorsprong bij rust. Overigens is in de 1e helft wel het doelpunt van het seizoen gemaakt: Jeroen wilde de bal vanaf de zijlijn naar de andere kant gooien, totdat de korf ineens in de weg stond. Een geweldig doelpunt! In de 2e helft ging Merwede rustig door waarmee het in de 1e helft geëindigd was: heel veel kansen creëren en doelpunten maken. Via hele mooie aanvallen werd er door de prima fluitende scheidsrechter afgefloten bij een 14-3 eindstand. Een hele mooie afsluiter van het seizoen, met misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen! D2: bedankt voor het gezellige seizoen!