BLIK OP DE JEUGD: 25-01-2020

GEPUBLICEERD OP   26 JANUARI 2020  |  MEER NIEUWS..

Wat hebben onze jeugdleden gedaan afgelopen zaterdag? Je leest het in de rubriek 'Blik op de jeugd'. Deze keer het wedstrijdverslag van de B3, C4 en de F3.

Merwede/Multiplaat B2
Zaterdag 25 januari mocht B3 de koploper DSO ontvangen. Dit was de topper want B3 had ook tot dan toe alles gewonnen. DSO heeft alleen meer doelpunten kunnen scoren en hadden er ongeveer evenveel als Merwede/Multiplaat door gelaten. De wedstrijd was onder leiding van Olaf Wienk. De eerste helft speelde Merwede/Multiplaat een prima wedstrijd. Konden de korf prima vinden maar bleef net achter de feiten aanlopen om aan te kunnen haken. Met een score van 4-6 ging merwede de rust in. In de rust de ploeg gewezen om onder de korf goed voor de tegenstander te zijn zodat het schot van DSO meer druk krijgt. In de tweede helft was het DSO die er gelijk een aantal ballen in legde en Merwede/Multiplaat kwam helaas te weinig meer vrij. Door het balverlies kon DSO verder uitlopen en Merwede/Multiplaat heeft nog 1 doelpunt kunnen scoren. Eindstand 5-11. De eerste verliespunten voor B3 zijn een feit maar gezien de eerste helft kan B3 in de returnwedstrijd een prima tegenstand gaan bieden en wie weet wat dat brengt.

Merwede/Multiplaat C4
De C4 mocht afgelopen zaterdag tegen Triade C2 aantreden. De tegenstander kende we nog niet. Gezien de uitslagen van Triade moesten we flink aan de bak. Dit zagen we in de eerste helft ook wel terug in het spelbeeld. Verdedigend deed de C4 het erg goed. Aanvallend ging het moeizamer. Daardoor zijn we met een 3-0 achterstand de rust in gegaan. In de tweede helft zijn we aanvallend beter gaan spelen. Er werd sneller doorgespeeld waardoor we meer kansen kregen. Na een snelle combinatie wisten we ons eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Ook kregen we twee strafworpen mee. Helaas wisten we die niet te benutten. Ook Triade ging de kansen wat beter afmaken waardoor we helaas verloren met 9-1. Toch hebben we een goede tweede helft gespeeld waarmee we de komende wedstrijden punten kunnen gaan pakken!

Merwede/Multiplaat F3
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen koploper HKC op het programma. Merwede/Multiplaat F3 die dit binnen seizoen is begonnen met het spelen van wedstrijden, doen het best goed. Met zes punten uit vijf wedstrijden nemen ze de vierde plaats in. Met aanvoerder Mounir begon Merwede/Multiplaat sterk aan de wedstrijd. HKC werd gelijk onder druk gezet en kwam niet echt aan aanvallen toe. Fleur opende de score met een mooi schot. Net voor het einde van het eerste kwart scoorde Boaz de 2-0. In het tweede kwart kwam HKC goed terug en scoorde maar liefst 3 keer waardoor de ruststand 2-3 was. Na rust was het HKC wat de score opende en de stand op 2-4 zette. Merwede/Multiplaat verdedigde goed en Djuna zette de score met een mooi schot op 3-4. Helaas voor Merwede/Multiplaat scoorde HKC nog net voor het einde van het derde kwart waardoor Merwede/Multiplaat met een 3-5 aan de laatste tien minuten moest beginnen. In de laatste tien minuten scoorde HKC nog twee keer waardoor de eindstand 3-7 werd. Terugkijkend op de wedstrijd mag je best trots zijn op de kinderen van de F3. Het was een leuke en goede wedstrijd. We hebben het HKC best moeilijk gemaakt. Zeker als je bedenkt dat HKC van iedereen wint met dubbelen cijfers. Op naar volgende week dan is Kinderdijk onze tegenstander in De Stoep.