BLIK OP DE JEUGD - ZATERDAG 18-09-2021
  GEPUBLICEERD OP   23 SEPTEMBER 2021  |  MEER NIEUWS..

Ook in ronde twee van de competitie zijn er weer diverse jeugdteams in actie gekomen. En dus blikken we weer met de een paar teams terug op afgelopen speelronde.

Merwede/Multiplaat A2
Voor de A2 was dit de eerste competitiewedstrijd, omdat de wedstrijd van vorige week was afgelast. Iedereen was dan ook extra gedreven om deze wedstrijd tegen Oranje Zwart te winnen. In het begin van de wedstrijd bleef de stand gelijk tot de 5-5. Gelukkig wist de A2 voor de rust er nog 9-5 van te maken. De 2de helft was vervolgens een stuk minder spannend. De A2 kreeg kans na kans en liet er weinig door. Dit resulteerde dan ook in een 20-7 overwinning!

Merwede/Multiplaat B1
18 september stond voor de B1 de 2e wedstrijd tegen Sporting Delta op het programma. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en waren er op gebrand nog een overwinning bij te schrijven. In de eerste helft gingen de ploegen gelijk op. Waar Merwede/Multiplaat iets makkelijker kansen creëerde, werden deze niet omgezet in doelpunten. Bij Sporting Delta vielen de doelpunten makkelijker, wat leidde tot het eerste gaatje van 2 in het voordeel van de Dordtse ploeg. Vlak voor rust wist de B1 de aansluitingstreffer nog te maken, waardoor met een 6-7 achterstand de kleedkamers opgezocht werden. Gedurende de 2e helft gingen de doelpunten bij de B1 makkelijker vallen, waardoor de wedstrijd kantelde. Een kleine voorsprong werd gepakt, die niet meer uit handen werd gegeven. Uiteindelijke eindigde de wedstrijd in een 13-10 overwinning.

Merwede/Multiplaat D2
Zaterdag heeft D2 een wedstrijd gespeeld tegen vriendenschaar. De D2 begon sterk en scoorde dus ook de eerste goal van de wedstrijd, helaas werd het al snel 1-1 en kregen de kinderen het wat moeilijker en scoorde de eerste helft niet meer. Dit lukte de tegenstander wel en dus gingen we rusten met een stand van 3-1. De kinderen kwamen uitstekend uit de kleedkamer en met een paar mooie diepteballen wisten ze er deze helft 8 bij te maken. Ook verdedigend stonden ze met het hele team slim en scherp, dit leidde ertoe dat Vriendenschaar er maar 1 wist te scoren. De einduitslag werd dus 4-9 en hiermee heeft de D2 de koppositie en de voorsprong op de nummer 2 te pakken.

Merwede/Multiplaat D3
Afgelopen zaterdag heeft de D3 thuis tegen Sporting Delta gespeeld, het was een spannende wedstrijd waar beide ploegen moeilijk tot scoren konden komen. De kinderen hadden erg veel zin om weer een wedstrijd te gaan spelen. Merwede had in het begin wat moeite met de juiste kansen op te merken. Verdedigend stond het goed en werd er vaak voor verdedigd gefloten. In de tweede helft kwamen er in de aanval veel meer kansen en verdedigend zakte we wat terug. Richting het einde raakte we wat vermoeid en werden er meer passfouten gemaakt. Uiteindelijk wisten we de korf niet te vinden en verloren we met 0-2. We hebben genoeg goede aanknopingspunten gezien waar we komende week weer aan kunnen gaan werken. Op naar de volgende wedstrijd!