BLIK OP DE JEUGD: ZATERDAG 17-10-2021
  GEPUBLICEERD OP   17 OKTOBER 2021  |  MEER NIEUWS..

Ook in de koude oktobermaand zijn er veel jeugdploegen op de velden actief. Hoe hebben Merwede/Multiplaat C2, D1 en F1 het er afgelopen weekend vanaf gebracht?

Merwede/Multiplaat C2
Afgelopen weekend had Merwede/Multiplaat C2 de laatste wedstrijd tegen GKV C2 op het programma staan. De wedstrijd is vrij moeizaam begonnen waardoor beide ploegen gelijk op gingen. De tweede helft zijn de kinderen van Merwede/Multiplaat C2 goed begonnen en zijn ze uitgelopen naar een mooie overwinning. De eindstand was 13-8 en dat betekende dat we de trotse kampioenen zijn geworden.
Na de wedstrijd kregen de kinderen een blinkende medaille en hebben we met zijn alle gevierd dat we kampioen zijn geworden met een lekker stukje taart en wat drinken.

Merwede/Multiplaat D1
Afgelopen zaterdag was een spannende pot voor Merwede/Multiplaat D1. Met nog twee wedstrijden te gaan en een kans om gelijk te komen met koploper Kinderdijk, was het aan de spelers van Merwede/Multiplaat om bij de vroege uitwedstrijd tegen PKC D2 te knallen. Aangezien de thuiswedstrijd was afgelast, hebben we nog niet tegen PKC gespeeld. Alles kwam dus aan op de eigen krachten van de D1. In de eerste helft was het nog een beetje zoeken naar de focus. PKC begon scherp en scoorde al snel de 1-0. Aanvallend kwam Merwede/Multiplaat D1 goed tot kansen, maar helaas wilde niet alles in de korf. Doorloopjes gingen net mis en ook de schoten vielen net aan de verkeerde kant van de mand. Vandaar dat de eerste helft zeer gelijk op ging. Bij het rustsignaal was het namelijk 4-5 in het voordeel van de D1.

Na een kleine peptalk wisten de spelers wat ze te doen stond: felheid en kansen afmaken waren de voornaamste doelen. Deze doelen werden door iedereen zeer goed begrepen. In de tweede helft begon iedereen scherp en onderschepte ze veel passes van PKC. Deze felheid werd doorgezet in de aanval en onder andere veel doorloopjes werden gescoord.

Ook toen PKC de tactiek veranderde door te wisselen en afstand te houden om onze goede doorloopjes te verdedigen, wist de D1 hier scherp op te anticiperen en maakten ze de voorsprong groter door het scoren van zuivere schoten, maar ook nog steeds doorloopjes door de snelheid. Dit resulteerde in een keurige 6-11 eindstand.

Al met al een zeer geslaagde wedstrijd, waarin de focus met de tijd groeide en iedereen stuk voor stuk heel hard gewerkt en super gespeeld heeft als team om de punten mee naar Sliedrecht te nemen!

Volgende week maandag wacht de laatste wedstrijd, welke de inhaalwedstrijd tegen wederom PKC is. Dit is de beslissende wedstrijd voor het kampioenschap, want Merwede/Multiplaat en Kinderdijk staan nu gelijk met beide nog 1 wedstrijd te gaan. Merwede/Multiplaat is eerst aan de beurt, waarna de dag erop Kinderdijk in actie komt tegen Sporting Delta. Kortom, een spannende ontknoping van een mooie en sterke competitie.

Merwede/Multiplaat F1
Afgelopen zaterdag speelde Merwede/Multiplaat F1 tegen DeetosSnel F1. In de eerste tien minuten begon de F1 heel goed. Alle vier de spelers bleven goed bij hun tegenstander en wisten het DeetosSnel moeilijk te maken. Op de training hebben ze geoefend om bij een wegrollende bal voor de tegenstander te lopen en de hand op de bal te leggen. Dit wisten ze voor de wedstrijd nog allemaal precies en lieten dit in de wedstrijd goed terug zien! In de volgende kwartjes had Merwede/Multiplaat het lastiger. DeetosSnel F1 kon wat sneller overgooien en kwam makkelijker tot scoren. Toch vonden de kinderen van de F1 het een leuke wedstrijd: ze hebben allemaal geprobeerd om meer te schieten en goed naar elkaar over te gooien. Het is ook erg leuk om te zien dat er zo veel ouders en grootouders bij de wedstrijden komen kijken! Benthe, Bram, Dana, Djuna, Lizzy, Nikki en Saar hebben dit afgelopen veldseizoen grote stappen gemaakt en spelen al goed als een team samen. Op naar de zaal!