Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   
WEER TERUG UIT DE JUNGLE: PINKSTERKAMP 2022!
  GEPUBLICEERD OP   7 JUNI 2022  |  MEER NIEUWS..  
     
  Na twee jaar zonder Pinksterkamp keken we er extra hard naar uit dit jaar. Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: we vertrokken met 60 jeugdleden en 15 leiding richting Evertsoord. Het is weer voorbij gevlogen en we kijken nu moe terug op een geweldig weekend, vol mooie momenten en met nieuwe vriendschappen die zijn ontstaan!

Vrijdag
Het thema van dit kamp was ‘Jungle’ en dat werd vrijdag direct duidelijk. Iedereen kwam in zijn jungle-outfit naar de kantine om vanaf daar te vertrekken richting het kamphuis in Evertsoord. Nadat iedereen zijn kamer gevonden had en de kampregels verteld waren, was het direct tijd voor het eerste kennismakingsspel. Hier kwamen de kinderen erachter met wie ze een groepje vormden voor de rest van het kamp; met dit groepje gingen ze de strijd aan om de winst. In het bosspel wat volgde moesten de groepjes dieren zoeken op basis van het geluid dat ze maakten. Zoals altijd had de A-jeugd nog een extra programma: in drie indianenstammen gingen zij ook nog een eigen onderlinge strijd aan. Veel slaap hebben de meeste kinderen niet gekregen, want ’s nachts stond de dropping op het programma, waarbij één groep het wist te presteren om totaal de verkeerde kant op te lopen en de zon op te zien komen.

Zaterdag
Ondanks de korte nacht moesten de kinderen hun ogen goed open houden tijdens de speurtocht. Er moesten namelijk dieren, die vrij goed verstopt waren, gespot worden. Deze speurtocht bracht de kinderen bij het dorp, waar een vossenjacht op het programma stond. Welk groepje wist als eerst de verschillende dieren, zoals de aap, zebra, giraf, kameleon en flamingo, te vinden? Terug bij het kamphuis stond er patat op het menu. Na het eten moesten de kinderen materiaal en dieren verzamelen om een boomhut voor Tarzan mee te bouwen. Er werden prachtige creaties gemaakt. Later op de avond werd het vuur aangemaakt en zoals het hoort, werden er liedjes gezongen rondom het kampvuur.

Zondag
Zondag begon gelukkig droog, waardoor het bosspel in de ochtend gewoon door kon gaan. Eenmaal terug bij het kamphuis stond alles klaar voor een meerkamp: sjoelen met een opblaaskrokodil, jungle 30 seconds, een jungle-parcours en kokosnoot-blad-cactus (steen-papier-schaar). Na de eerste twee rondes kon er lekker binnen geluncht worden, waardoor we een grote regenbui misliepen. Gelukkig werd het daarna weer droog en konden de andere twee rondes en het finalespel gespeeld worden. Na het meerkamp was er tijd om te oefenen voor die avond. Want na de heerlijke pannenkoeken maakte iedereen zich op voor de bonte avond. Het niveau was zo hoog dat er dit keer zelfs drie winnaars gekozen werden. De avond werd afgesloten met een disco!

Maandag
Op de laatste dag had de A-jeugd een spel bedacht: een sporttoernooi, met o.a. trefbal, voetbal en volleybal. Hierna werd er nog gekeken welk groepje de echte ‘Alleskunner’ van het kamp was. De uitslag van dit laatste spel was bepalend voor de uitslag van het gehele kamp. De strijd ging nog tussen de Toekans en de Tijgers, maar uiteindelijk gingen de Tijgers er met de hoofdprijs vandoor! Na een lekker broodje knakworst kwamen de eerste ouders bij het kamphuis aan. Alle tassen werden ingeladen en met elkaar reden we terug naar de kantine. Iedereen is veilig en vooral vermoeid aangekomen in Sliedrecht. Het was weer onvergetelijk!

Bedankt!
Dit kamp werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: Vitamine Van Os groenten en fruit specialist, Albert Heijn, Jan Pannenkoeken & Deeg, Remia en Gouda’s Glorie en Van Wijngaarden Groothandel. We willen hen heel erg bedanken voor hun bijdrage. Ook de ouders die hebben gereden en iedereen die boodschappen heeft ingeleverd, bedankt.

Voor iedereen die mee is geweest
Ben jij mee geweest op kamp? Het is verstandig om nog even goed te checken op teken, aangezien we in het bos zijn geweest. Ben je spullen kwijt? In de kantine liggen de gevonden voorwerpen. Op naar volgend jaar!

Pinksterkamp 2022
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca