Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   
VOORTGANG BESTUURLIJKE VERNIEUWING
  GEPUBLICEERD OP   13 JANUARI 2023  |  MEER NIEUWS..  
     
  Zoals jullie weten hebben we als bestuur in 2022 het traject ingezet van bestuurlijke vernieuwing. We hebben daar vanuit het lokaal Sportakkoord ondersteuning bij gezocht en gevonden in de persoon van Steef van de Boom. Er zijn een aantal inventarisatiesessies georganiseerd in totaal zo’n 25 leden meegedacht hebben. Deze sessies hebben een lijst opgeleverd met onderwerpen waar de vereniging de komende tijd aandacht aan zou moeten besteden.

Omdat niet alles tegelijk opgepakt kan worden hebben we de keuze gemaakt om een tweetal onderwerpen die zowel vanuit het bestuur als vanuit de sessies aangemerkt werden, als eerste op te pakken. Dat zijn:

- Organisatiestructuur
- Korfbalzaken (een verzameling van visie/korfbalorganisatorisch/korfbaltechnisch)

Twee groepen zijn elk met een delegatie vanuit het bestuur aan de slag zijn gegaan met één van bovenstaande onderwerpen.

Vanuit de werkgroep organisatiestructuur ontstond in eerste instantie het idee om het bestuur qua aantal bestuursleden te verkleinen om zo een andere verdeling en daarmee een extra laag te organiseren. Een structuur die je soms ook ziet bij andere verenigingen. Na lang discussiëren kwam vanuit deze groep toch het advies vooral ook niet te veel te willen veranderen in één keer en eerst het onderdeel korfbalzaken te herstructureren. Wel is geadviseerd om vervolgens binnen de huidige/bestaande onderdelen te kijken of er verander- of verbeterslagen te maken zijn.

De werkgroep korfbalzaken heeft zich in tegenstelling tot de werkgroep organisatiestructuur
gefocust op enkel het korfbal inhoudelijke en organisatorische deel binnen onze vereniging.
Daarvoor heeft zij een nieuwe opzet inclusief vrijwilligersfuncties, taken en competenties bedacht. Uitgangspunten daarbij zijn geweest om taken beter te verdelen. Enerzijds om zo meer scheiding tussen beleid en uitvoering te creëren, anderzijds om het toegankelijker te maken vrijwilligerstaken op te pakken. Dat maakt de vereniging minder kwetsbaar en toekomstbestendig.

In januari staat er nog een sessie gepland om de puntjes op de i te zetten. Daarna willen we hetgeen bedacht is voorleggen aan de vrijwilligers die nu verantwoordelijk zijn voor bepaalde onderdelen of werkzaamheden uitvoeren rondom korfbalzaken. Dit om als klankbord te dienen voor hetgeen bedacht is. Wanneer een en ander leidt tot formele besluitvorming, dan zullen we de ALV hiervoor gebruiken. Indien mogelijk/wenselijk is dat via een ingelast ALV.

Als bestuur zijn we de mensen die hebben meegedacht (en nog steeds meedenken) tijdens het traject bestuurlijke vernieuwing dankbaar voor hun bijdrage. Een belangrijk onderdeel van het traject dat we zijn gestart, is de bemensing van de vrijwilligersfuncties die we voor ogen hebben. Daarvoor zullen we in 2023 een beroep doen op onze leden; dan wel nieuwe vrijwilligers, dan wel vrijwilligers die het leuk  inden andere zaken op te pakken.

Maar…zo ver zijn we nog niet!

       
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca