Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   
VAN DE VOORZITTER
  GEPUBLICEERD OP   3 APRIL 2023  |  MEER NIEUWS..  
     
  Wat gebeurt er toch veel! Niet alleen binnen onze vereniging. Er gebeurt ook veel binnen ons dorp wat betrekking heeft op onze vereniging.

Laten we beginnen binnen onze vereniging met de vele activiteiten die georganiseerd worden. Goed om te merken dat we zo veel actieve vrijwilligers hebben die dit mogelijk maken. Korfbal is en blijft wel het belangrijkste 'bestaansrecht' van onze vereniging. Echter het met elkaar, naast het korfballen, leuke dingen doen, waarbij ook oud-korfballers of 'niet leden' zich op een prettige manier verbonden voelen met onze club, is een heel belangrijk onderdeel van een vereniging zijn.

Er gebeurt natuurlijk ook veel m.b.t. ons spelletje korfbal. Het lukt me jammer genoeg te weinig om regelmatig te gaan kijken, maar via de bestuursleden blijf ik op de hoogte en op vele vlakken hoor ik positieve verhalen. Met positief wil ik benadrukken dat dit natuurlijk niet alleen gaat over 'kampioenschappen en winnen' maar ook over teams die het leuk hebben onderling, progressie maken en het bij SKC Merwede/Multiplaat naar hun zin hebben!

Ook op het vlak van Bestuurlijke vernieuwing is er veel gebeurd. Vorig jaar zijn er sessies gehouden met leden waarbij input gevraagd werd op de vraag: wat of welke onderdelen moeten de komende jaren aandacht krijgen binnen onze vereniging. Dit heeft een flinke lijst met aandachtspunten opgeleverd waarbij gekozen is om met externe begeleiding een werkgroep te vormen die de bestuurlijke organisatie onder de loep neemt én een werkgroep te vormen die naar het onderdeel korfbalzaken gaat kijken. De leden die input hebben geleverd, hebben woensdag 8 maart de resultaten gezien/gehoord en feedback gegeven. Bij een eerstvolgende bestuursvergadering zal e.e.a. ter besluitvorming geagendeerd worden waarna een informatieavond volgt voor belangstellenden/belanghebbenden.

Tot slot natuurlijk de op handen zijnde vernieuwingen binnen ons dorp. Tijdens de ALV 2022 hebben een aantal leden aangeboden de vereniging te willen helpen met dit belangrijke dossier. Ad de Waard, Johan Lemmen en Walter Borsje vormen samen met Kees Cleton, Gerard Kraaijeveld en ondergetekende een commissie Accommodatie. Het doel van deze commissie is om onze belangen zo goed als mogelijk te behartigen waarbij tijdens de eerste interne afstemming voor ons wel duidelijk is geworden dat de locatie (aan deze kant van het dorp) voor onze vereniging van grote waarde is. Er heeft al een gesprek plaatsgevonden met wethouder Bijderwieden. Naar aanleiding van dit gesprek is het voor ons helder geworden dat er nog maar een ding héél duidelijk is; en dat is dat er een verbindingsweg moet komen. Welke gevolgen dit zal hebben voor wie, in welke mate én wanneer lijkt erg afhankelijk van de vele scenario's die de komende tijd nog verder uitgewerkt moeten worden. Op 11 april stellen we in ieder geval onze accommodatie beschikbaar voor een raadsvergadering, waarbij ik de aanwezigen kort kan/mag toespreken. Op 26 april is er een vervolgafspraak met een projectleider van de gemeente; we zitten hier met onze commissie dus bovenop en zullen jullie bij ontwikkelingen op de hoogte houden.

Voor 'straks' iedereen een fijn buitenseizoen gewenst!

Hartelijke groet namens het bestuur,
 
Adri Lugthart
Voorzitter SKC Merwede/Multiplaat
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca