Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   
PINKSTERKAMP 2023: JE WAS FANTASTISCH!
  GEPUBLICEERD OP   6 JUNI 2023  |  MEER NIEUWS..  
     
  Op vrijdag 26 mei was het weer zover: het jaarlijkse Pinksterkamp! Dit jaar zijn we weer naar ons oude, vertrouwde kamphuis in Evertsoord gegaan. Onder een stralende zon en zomerse temperaturen zijn we rond 18.00 uur vertrokken richting ons kamphuis. Na een voorspoedige reis zonder al teveel oponthoud, was het gelijk zoeken naar de juiste slaapplaatsen en het opmaken van de bedden. Nadat alle ouders die hadden gereden (waarvoor nogmaals veel dank!) weer waren uitgezwaaid, kon het kamp echt beginnen! De leiding werd voorgesteld aan de hand van schitterende posters en daarna gingen de kinderen teams vormen aan de hand van het kennismakingsspel. In deze teams strijden de kinderen om de 1e plek tijdens dit Middeleeuwen-kamp! Na het kennismakingsspel (waarbij er ook nog een beroep werd gedaan op de creatieve vaardigheden van de kinderen) volgde het moordspel. De kinderen gingen op zoek naar de dader, het moordwapen en de locatie, waar ridder Ryan was 'vermoord'. Hierna was het toch echt tijd om naar bed te gaan, hoewel het voor een gedeelte van de kinderen een wat onrustige nacht werd. De C, B en A-jeugd werden namelijk in groepjes opgetrommeld om in te stappen richting het bos. Daar moesten de kinderen de spooktocht afleggen. Er waren in ieder geval genoeg kinderen die hun schreeuwkwaliteiten hebben kunnen benutten! Hierna was het ook voor die kinderen toch echt bedtijd.

Zaterdagochtend werden de kinderen heerlijk rustig en vriendelijk gewekt, om binnen 5 minuten klaar te staan op het veld. Het was namelijk tijd voor ochtendgymnastiek. De conditie van de kinderen werd aardig op de proef gesteld. Gelukkig hadden ze na deze ochtendactiviteit genoeg tijd om nog even te douchen, of om stiekem nog even in bed te kruipen. Na het heerlijke ontbijt was het tijd om op pad te gaan met de Kruistocht! In de groepjes moesten de kinderen de tocht afleggen en hierbij meerdere opdrachten uitvoeren. Nadat de bestemming was bereikt, was het tijd om onder het stralende zonnetje even lekker te lunchen met elkaar. Bij terugkomst op het kamphuis stond de volgende activiteit alweer te wachten: het Riddertoernooi! Er stonden voor de kinderen 8 activiteiten klaar, waarin ze moesten bewijzen dat hun groepje beschikt over alle kwaliteiten die een echte ridder/jonkvrouw moet beheersen! Denk hierbij aan ringsteken, ringwerpen, katapult schieten, boogschieten en zaklopen.Vol adrenaline en energie gingen de kinderen van start en werd alles op alles gezet om de trofee binnen te halen! Na deze intensieve ochtend/middag was het tijd voor het avondeten: patatjes! Nadat alle buiken weer gevuld waren, gingen we verder met het zaterdagavondspel. Ook hierbij moesten de kinderen hun uiterste best doen om het spel te kunnen winnen. Gelukkig was het daarna tijd voor ontspanning bij het kampvuur. Na een spannend spookverhaal van Eric, werd er luidkeels meegezongen met prachtige klassiekers, zoals 'Brabant' en 'Het is een nacht' van Guus Meeuwis en 'Country Roads'.

Na een wat rustigere nacht dan de nacht ervoor, stond het ontbijt ook deze ochtend weer heerlijk voor ons klaar. Er moest goed gegeten worden, want het was tijd om naar het bos te gaan. In het bos was het de bedoeling dat de teams onderling gingen samenwerken bij het Smokkelspel. Er werd fel gestreden en hier en daar werd er misschien ook een klein beetje valsgespeeld. Achja, nadat iedereen volledig uitgeput was na het bosspel, liepen we weer terug naar het kamphuis. Nadat de lunch naar binnen was gewerkt, gingen we verder met het meerkamp! Gelukkig was het nog steeds heerlijk weer, waardoor er bij een aantal spellen heerlijk met water werd gespeeld. Zo moesten de kinderen tegen de andere teams onder andere zeepworstelen, buikschuiven, blikgooien en ga zo maar door. Na een kort watergevecht stond het volgende eetmoment alweer op ons te wachten: het was tijd voor pannenkoeken! Zowel voor als na het eten hadden de kinderen ook de gelegenheid om zich voor te bereiden op de traditionele bonte avond! Want het was weer een schitterende bonte avond met prachtige acts door de kinderen en door een aantal van de leiding! Na de bonte avond was het tijd voor een feestje!

De volgende ochtend was helaas alweer de laatste ochtend van dit kamp. Nadat alle kamers voor het ontbijt spik en span waren opgeruimd en schoongemaakt, speelden de kinderen een spel, bedacht door de A'tjes. Na een quiz, moesten de kinderen materiaal verzamelen om kledingontwerpen te maken. Na een prachtige modeshow kon ook bij deze activiteit maar 1 de winnaar zijn. Het allerlaatste spel was een ouderwets potje ganzenbord, omgetoverd tot: "het jolige narrenspel". De teams gingen voor de laatste keer de strijd met elkaar aan, door ervoor te zorgen dat ze als eerst bij het eind van het spelbord waren. Tussendoor waren er ook hier een aantal opdrachten die moesten worden uitgevoerd. Na dit spel hebben we heerlijke broodjes knakworst als lunch op, waarna de eerste ouders alweer kwamen op de kinderen op te halen. Na een vlotte terugreis werden we bij onze eigen korfbalkantine weer ontvangen door alle ouders, opa's en oma's! Moe, maar zeker voldaan na alweer een prachtig kamp!

Via deze weg willen wij alle ouders, vrijwilligers en sponsors nogmaals bedanken voor het kunnen bewerkstelligen van dit kamp!

Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer allemaal!

De kampcommissie

Mocht u na alle prachtige verhalen van uw kind of van andere kinderen, zelf uw eigen willen steentje bijdragen? Dat kan middels een donatie via 1 van de onderstaande links:
  • Link voor 5 euro: https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=qiWlcrC3Sl2R89YAZ7Y-iQ
  • Link voor eigen gekozen bijdrage: https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=HPmqULj3SzW9IE2acOgLMA

  •  
         
       
             
             
             
             
             
       

    Vereniging 

    Competitie 

    Jeugd 

    Contact 

       
       

     

     

     

       
             
        Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
             
        Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
    Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca