Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

BLIK OP DE JEUGD
  GEPUBLICEERD OP   8 APRIL 2024|  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag stonden er weer veel wedstrijden op het programma. In de rubriek 'Blik op de jeugd' blikken we terug op een een aantal wedstrijden van jeugdteams.

Merwede/Multiplaat F2
De F2 had afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd en deze ging erg goed. Het is een heel nieuw team dus ze wisten nog niet wat ze konden verwachten. Het team is een combinatie van heel nieuwe kinderen en kinderen die er al een tijd op zitten. Voor de wedstrijd waren zowel de kinderen als de coaches erg zenuwachtig. Dit bleek uiteindelijk nergens voor nodig te zijn want het team heeft gewonnen met 15-2.

Het was dus zeker geen spannende wedstrijd. Bijna alle kinderen hebben gescoord en anders assisten gegeven. Iedereen was superblij met de uitslag. De coaches waren erg tevreden na de wedstrijd. We kunnen niet wachten tot de volgende wedstrijd en zijn erg benieuwd hoe de rest van het seizoen zal gaan.

Merwede/Multiplaat E1
Voor Merwede/Multiplaat E1 stond deze week Juliana E1 op het programma. Een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Merwede/Multiplaat E1 begon de wedstrijd wisselvallig. Er werd in het eerste kwartje niet gescoord en we moesten een beetje wakker worden. Hierdoor stonden we na 10 minuten op een 2-0 achterstand. Het tweede kwartje stonden we weer goed te verdedigen maar kwamen we moeilijk tot kansen waardoor we in de rust tegen een 5-0 achterstand aankeken.

Na de rust begonnen we sterk. We creëerden meer kansen en scoorden ook een doelpunt. Verdedigend zaten we weer wat te slapen en lieten we onze tegenstander af en toe lopen. Hierdoor stond het 9-1 met nog 10 minuten op de klok. Het laatste kwartje ging best goed. Merwede/Multiplaat liet de bal sneller rondgaan en stond weer beter te verdedigen. Helaas eindigden we met 13-3 en namen we geen punten mee naar Sliedrecht. De strafworpjes ging een stuk beter er werd veel gescoord en we wisten deze dus ook te winnen met 5-7. Helaas was onze tegenstander van zaterdag een maatje te groot en gaan wij het volgende week weer proberen om kwart over 10 thuis tegen oranje wit E4. Tot dan!

Merwede/Multiplaat E4
Afgelopen zaterdag hadden we de eerste competitiewedstrijd van het veld, uit tegen DVS'69. We begonnen goed met een 0-1 voorsprong in het eerste kwart, echter de twee kwartjes daarna waren voor DVS'69 en daardoor stonden we met nog 10 minuten 2-1 achter.

We begonnen het laatste kwart met scoren en we wisten drie doelpunten achter elkaar te scoren en kwamen op 2-4. Het werd nog even spannend tot 4-4 , maar in de laatste minuten scoorden we de 4-5 en was de eerste winst van het veldseizoen binnen na hard werken van iedereen. Ook de strafworpjes werden gewonnen met 1-4. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart op de planning, hopen op weer een goede en leuke wedstrijd.

Merwede/Multiplaat D2
Afgelopen zaterdag speelde de D2 haar eerste competitiewedstrijd op het veld. De tegenstanders waren al bekend waarbij we ze één keer hebben weten te verslaan en één keer de punten hebben weggegeven. Voor Merwede/Multiplaat D2 was het op de vroege ochtend even wakker worden en het duurde dan ook even voordat er een doelpunt viel in de wedstrijd. Nadat het eerste doelpunt gevallen was volgden er al snel meer en stond de D2 in de rust voor met een voorsprong van 4-0.

De tweede helft wist Kinderdijk ook een doelpunt te maken en zo stond het 4-1. De aanvallen werden moeizamer. We bleven ondanks de moeizame aanvallen op voorsprong en in de laatste tien minuten van de wedstrijd wist Bram van Eijk nog twee mooie schoten te scoren en klonk het eindsignaal van de wedstrijd met een uiteindelijke winst van 8-3. De eerste punten van de buitencompetitie zijn binnen!

Merwede/Multiplaat B1

We speelden vandaag onze eerste competitiewedstrijd van het veldseizoen, de eerste wedstrijd in de hoofdklasse. Ze gaven een lekker weertje op, zon en 24 graden, wat wel een omschakeling was na de oefenwedstrijd op donderdagavond met 10 graden. We spelen vandaag uit tegen Weidevogels. Aangekomen bij Weidevogels gingen we nog even kort de laatste dingen bespreken en toen konden we al gaan warmlopen en inschieten. Iedereen had er veel zin in en stond er positief in. Toen floot de scheidsrechter af en konden we gaan starten.

In het begin schieten we gelijk uit de startblokken, de aanvallen lopen goed en we komen al snel op 3-1 voorsprong. Er worden veel duels gewonnen en we hebben veel aanvallende rebound. Er worden goede kansen uitgespeeld en daardoor gaan we met een stand van 9-4 de rust in. Na de rust gaan wij direct door met ons spel. Verdedigend worden er veel ballen onderschept, de tegenstander begint meer te scoren dan in de eerste helft maar wij scoren mee. We staan na 15 minuten in de tweede helft 6 punten voor en iedereen begint wat meer af te zwakken door de hitte. Daardoor lopen de aanvallen wat minder goed maar verdedigend blijft het goed gaan. Uiteindelijk winnen we de wedstrijd met 13-9 en hebben wij de eerste winst van het veldseizoen binnen.