MERWEDE/MULTIPLAAT WINT LAATSTE THUISWEDSTRIJD

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT  1 - HKV ACHILLES 1  |  UITSLAG 16 - 9  |  MEER NIEUWS..

Op misschien wel de meest zonnige dag van 2018 tot nu toe stond voor het eerste team van SKC Merwede/Multiplaat de laatste thuiswedstrijd op het spel. De tegenstander Achilles uit Den Haag moest verslagen worden om nog steeds mee te doen voor het kampioenschap. Het eerste aanvalsvak kwam goed uit de startblokken en kon vrij snel via Tessa Visser en Dennis van Eijl de 2-0 op het scorebord neerzetten. Na de vakwissel viel er meteen een fraai damesdoelpunt van Achilles. Een lange tijd ging het gelijk op tussen de twee ploegen tot er na 20 minuten spelen eindelijk een gat geslagen kon worden van vijf doelpunten in het voordeel voor de rood-witten door o.a. een zeer fraaie doorloopbal van Steven Bakker. Met een magere score van, wellicht lag het aan de temperatuur, 9-4 ging men de rust in.

Na de rust dacht Achilles het gat te verkleinen naar 9-6, maar door schoten van Anne Marie Mosterd en Tessa Visser werd de voorsprong weer een beetje uitgebouwd naar 11-6. Achilles antwoordde direct met een rake vrije bal; 11-7. Na een doelpuntloze fase van 10 minuten schoot Iris Bakker twee keer achter elkaar raak: 13-7. Steven Bakker en Anne Marie Mosterd konden nog een duit in het zakje doen en uiteindelijk werd de wedstrijd gemakkelijk gewonnen door SKC Merwede/Multiplaat met een eindstand van 16-9.

Omdat dit de laatste thuiswedstrijd van het seizoen was, werd er jammer genoeg ook afscheid genomen van een aantal mensen. Zo kregen Jolanda Redelijkheid en Iris Bakker in de laatste minuten van de wedstrijd een publiekswissel met een mooie bos bloemen. Helaas hebben zij besloten om na vele jaren de selectie te verlaten. Jolanda & Iris, heel erg bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren, we gaan jullie enorm missen!

Ook trainer/coach Arthyn Muller nam vandaag afscheid van de selectie en vereniging. Hij zal volgend jaar worden opgevolgd door Raymond Mollet. Arthyn, ook jij bedankt voor de afgelopen succesvolle jaren!

Volgende week staat de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Omdat concurrent Albatros gewonnen heeft van hekkensluiter Rust Roest, zal er wederom winst behaald moeten worden van tegenstander Fortis. SKC Merwede/Multiplaat zal alleen kampioen worden als Albatros punten laat liggen in de wedstrijd tegen Kinderdijk.

Scores: Tessa Visser 5, Iris Bakker 4, Steven Bakker 3, Ramon van Meeteren 2, Dennis van Eijl 1.