MERWEDE/MULTIPLAAT NEEMT REVANCHE OP MAASSLUIS

WEDSTRIJDVERSLAG   MAASSLUIS 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1  |  MEER NIEUWS..

Zaterdag 23 maart stond voor Merwede/Multiplaat de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Maassluis op het programma. Hoewel er voor Merwede/Multiplaat niks meer op het spel staat, heeft het toch nog een appeltje te schillen met Maassluis na het verloren thuisduel. Maassluis strijd nog voor degradatie en zal knokken voor de broodnodige punten.

De eerste paar minuten waren dan ook voor de thuisploeg dat met 1-0 en 2-1 het initiatief nam in de scores. Merwede/Multiplaat scoorde echter mee en kon zelf voor het eerst op voorsprong komen bij 2-3. Vanaf dat moment is Maassluis geen seconde meer in de buurt van de overwinning gekomen. Door geduldige en lange aanvallen kon Merwede/Multiplaat de score langzaam verder uitbouwen. In de verdediging kon Merwede/Multiplaat de thuisploeg ver in de schotklok tot wanhoop schoten dwingen waardoor Maassluis vaak na één schot de bal al weer kwijt was. De coach van Maassluis probeerde met een aantal vroege wissels en een time-out zijn ploeg weer op het goede spoor te krijgen, maar Merwede/Multiplaat ging gedisciplineerd door. Via mooie aanvallen werd uiteindelijk de rust bereikt bij een 8-17 tussenstand.

Direct na de pauze liet Merwede/Multiplaat direct merken dat het de eerste helft door wil trekken en stond er binnen drie minuten al een 8-21 tussenstand op het bord voordat Maassluis haar eerste score in de tweede helft kon noteren. Daarna zakte he tempo aan beide kanten wat in waardoor de tweede helft een stuk minder aantrekkelijk was dan de eerste helft. Bij Maassluis vielen de scores iets makkelijker het laatste kwartier, maar kon het niet dichter bij Merwede/Multiplaat komen omdat de ploeg goed mee bleef scoren. De prima leidende scheidsrechter floot af bij 17-28.

Aankomende zaterdag wil Merwede/Multiplaat het vertoonde spel doortrekken in de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen. Om 19:35 komt Fortis op bezoek in sporthal De Stoep. Merwede/Multiplaat 2 speelt daarvoor tegen Fortis 2 om 18:15

Scores Merwede/Multiplaat: Steven Bakker 6; Ramon van Meeteren 5; Robbert Bakker 5; Iris Bakker-van Eijl 4; Dennis van Eijl 3; Eveline Bakker 2; Mariëtte van der Sman 1; Rosanne Bakker 1; Steffi van Wijngaarden 1; Anne Marie Mosterd 1.