MERWEDE/MULTIPLAAT WINT LAATSTE ZAALWEDSTRIJD

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - FORTIS 1  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag stond voor Merwede/Multiplaat 1 alweer de laatste zaalwedstrijd op het programma. Fortis, afgereisd uit Zeeland, was de tegenstander. In de uitwedstrijd werd er nipt verloren, 27-25, het ws dus tijd voor revanche, al stond er voor beide teams niets meer op het spel. Vriendenschaar uit Hardinxveld mocht zich vorige week al de kampioen van 1e klasse F noemen en het gevaar voor degradatie was voor zowel Fortis als Merwede/Multiplaat al geweken.

Merwede/Multiplaat kwam fel uit de startblokken en kon door een snelle aanval al meteen via Robbert Bakker de 1-0 op het scorebord zetten. Fortis liet zien dat ze niet voor niets waren gekomen en konden na de gelijkmaker van 6-6 voor het eerst uitlopen naar een 6-8 voorsprong. Door vijf doelpunten achter elkaar van o.a. Vincent Bakker, Dennis van Eijl, Iris Bakker, die de geblesseerde Tessa Visser vervang en Steven Bakker, wist Merwede/Multiplaat zich weer terug t knokken naar een goede voorsprong van 11-8. Fortis probeerde voor rust het gaatje kleiner te maken, maar Merwede/Multiplaat scoorde door en ging uiteindelijk de kleedkamers opzoeken met een ruststand van 14-10.

In de tweede heft was het Fortis die scherp uit de kleedkamer kwam. Vrijwel meteen scoorden zij via een doorloop van een van de heren. Een geruime tijd kon Merwede/Multiplaat de voorsprong handhaven, maar 10 minuten voor het einde kwam Fortis toch weer op gelijke hoogte: 18-18. Voor het publiek was het niet lang spannend want na de 19-19 was het gedaan voor Fortis. Met drie belangrijke doelpunten van o.a. Vincent Bakker en Dennis van Eijl wist Merwede/Multiplaat de score uit te bouwen. Een uiteindelijke score van 24 tegen 20 betekende winst in de laatste zaalwedstrijd. Merwede/Mutiplaat eindigt hierbij in de 1e klasse op een mooie 3e plaats achter Vriendenschaar en Rust Roest.

Zaterdag 20 april staat de eerste veldwedstijd op het programma in de Overgangsklasse tegen de nummer 8 uit de poule: Valto. Merwede/Multiplaat staat op dit moment op een 5e plaats en zal er alles aan moeten doen om te handhaven in deze zware poule.

Scorevrloop: Vincent Bakker 6, Dennis van Eijl 5, Steven Bakker en Robbert Bakker 3, Iris Bakker, Eveline Bakker en Mariette van der Sman 2, Anne Marie Mosterd 1.