MERWEDE/MULTIPLAAT STAAT WEER MET LEGE HANDEN
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - ORANJE WIT 1 |  MEER NIEUWS..

Op een zonnige eerste dag van juni stond voor Merwede/Multiplaat de laatste thuiswedstrijd op het programma. Merwede/Multiplaat, dat nog strijd tegen degradatie, krijgt het al veilige Oranje Wit op bezoek. Na een gelijk opgaande strijd staat de thuisploeg aan het einde toch weer met lege handen: 15-18.

Merwede/Multiplaat start goed aan de wedstrijd met vele kansen in de eerste aanval. Maar het scorende probleem ,waar het hele seizoen al kopzorgen om zijn, komt weer om de hoek kijken. Oranje wit is daarin een stuk scherpen en de zuiver schietende heren kunnen binnen 5 minuten een 0-2 voorsprong op het bord zetten. Merwede/Multiplaat probeert de harde werklust om te zetten in doelpunten maar komt in de eerste 10 minuten niet veel dichterbij. Via 1-3 wordt het 2-5 en 3-6. Vanaf dat moment beginnen de doelpunten ook te vallen aan de kant van de thuisploeg. Binnen een kwartier is de 3-6 acht6erstand omgebogen in een 8-7 voorsprong. De laatste paar minuten vallen de doelpunten over en weer en is het uiteindelijk toch Oranje wit dat met een kleine voorsprong (9-10) de kleedkamer opzoekt.

Na rust weet Merwede/Multiplaat direct gelijk te maken, waarna de beide ploegen nog een keer weten te scoren. Daarna duurt het bijna 10 minuten voordat er weer een doelpunt valt. En dan is het toch weer Oranje Wit dat het gaatje naar 3 verschil weet te trekken. Merwede/Multiplaat zet nog aan maar Oranje Wit weet in tegenstelling tot de eerste helft het gaat op 2 à 3 doelpunten te controleren. In de laatste minuten nog een publiekswissel voor Ramon van Meeteren die na 10 jaar afscheid neemt van de selectie van Merwede/Multiplaat en met een luid applaus naar de kant ging.

Scores Merwede/Multiplaat: Ramon van Meeteren 4; Tessa Visser 3; Vincent Bakker 2; Anne Marie ’t Hoen 1; Steven Bakker 1; Dennis van Eijl 1; Mariëtte van der Sman 1; Iris Bakker 1; Robbert Bakker 1.

Na het pinksterweekend staat voor Merwede/Multiplaat bij GKV de laatste uitwedstrijd van de competitie op het programma. Helaas is door andere resultaten uit de poule directe handhaving niet meer mogelijk. De ploeg uit Sliedrecht kan er nog een beslissingswedstrijd uitslepen, maar het is afhankelijk van directe concurrent Valto dat één punt boven Merwede/Multiplaat staat.

Mocht Valto volgende week verliezen is een gelijk spel voor Merwede/Multiplaat voldoende vanwege een beter onderling resultaat. Speelt Valto gelijk, dan moet Merwede/Multiplaat winnen om over Valto heen te gaan, weer door het onderling resultaat.
Wint Valto haar laatste wedstrijd, dan degradeert Merwede/Multiplaat direct naar de eerste klasse.

Kortom, de ploeg kan op 15 juni alle support in Gorinchem goed gebruiken! Wedstrijd start om 15:30.