MERWEDE/MULTIPLAAT SPEELT GELIJK TEGEN KINDERDIJK

WEDSTRIJDVERSLAG    MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - KINDERDIJK 1 |  MEER NIEUWS..

Na één gelijk spel en twee gewonnen wedstrijden, voegde het team van Raymond Mollet nogmaals een remise toe aan de ranglijst. Na een spannende slotfase bleef de eindstand steken op 17-17 tegen Kinderdijk.

Merwede/Multiplaat 2 weet hun goede spel op de trainingen helaas nog niet tot uiting brengen op de zaterdagen en verloor de wedstrijd tegen de Alblasserdammers met 16-18. Kinderdijk 2 wist na het stuivertje wisselen in de stand uiteindelijk een gat te slaan via de dames en namen hierdoor in de eindfase de leiding en gaf deze niet meer uit handen.

Om 15:30u klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Coenraads en was het dus de beurt aan Merwede/Multiplaat 1 om de punten op Sliedrechtse bodem te houden.
De rood-witte brigade begon met een gewijzigde opstelling. Tessa Visser en Vincent Bakker waren beiden afwezig vanwege heugelijke festiviteiten in de familie, blijkbaar zitten er dus toch ook nadelen aan deze mooie, zogenoemde ‘’familiesport’’. Jeffrey van Son kampt nog met een blessure. Een mooie mogelijkheid om te laten zien hoe breed de selectie van Merwede/Multiplaat is en te laten zien wat de invallers in huis hebben. Twan van Wetering startte hierdoor in de basis en zou dit op een zeer verdienstelijke manier invullen.

Het was Kinderdijk die score in de 4e minuut opende met een raak schot van afstand. Al snel volgde er een antwoord van Merwede/Multiplaat vanaf de strafworpstip. Dit was het begin van een gelijk opgaande wedstrijd waar Merwede/Multiplaat met name in het eerste aanvalsvak de vele gecreëerde kansen niet om wist te zetten in doelpunten. Deze eerste helft kon één vak van Kinderdijk veel blijven afronden doordat zij hun lengteoverwicht goed uitspeelde. Het andere vak van het uitspelende team had beduidend meer moeite om meermaals tot een kans te komen door sterk verdedigend werk van Merwede/Multiplaat.
Dat de doelpunten redelijk schaars waren had wellicht wat te maken met de wind die over het veld waaide, de ploegen gingen rusten met een magere tussenstand van 7-9.

De tweede helft wisten beiden octetten vaker de korf te vinden en leek Kinderdijk brutaal een gaatje te slaan, 11-14. Waar Merwede/Multiplaat beter uitgespeelde aanvallen op de mat legde en pech had in de afronding bleven zij knokken voor een goed resultaat. Met name de heren hadden hun vizier op scherp gezet en zouden voor alle Sliedrechste wapenfeiten zorgen deze middag. Anne Marie ‘t Hoen kon haar goede invalbeurt dus niet belonen met een doelpunt.

Ondanks dat de wedstrijd niet van spectaculair niveau was kon het publiek zich redelijk vermaken om de onderlinge duels tussen de aanvoerders, goed verdedigingswerk van Dennis van Eijl en een portie gezonde vechtlust van beiden equipes. Ondertussen leek Merwede/Multiplaat het momentum te pakken en brak er een spannende slotfase aan.
Met nog enkele minuten op het horloge van de arbiter kwam de ‘’Multiplaat-formatie’’ ook voor het eerst op voorsprong in de 58e minuut. Met een fraaie one-hander waar een goed uitgespeelde aanval aan vooraf ging werd het 17-16. Kinderdijk liet zich echter niet het kaas van het brood eten en versierde in de slotseconden nog een strafworp. Invaller Martijn Kreuk liet deze kans niet onbenut en zette hiermee de 17-17 als eindstand op het scorebord.

Scores: Steven Bakker 9x, Dennis van Eijl 4x, Twan van de Wetering 4x

Een uitslag waar met gemengde gevoelens naar terug zal worden gekeken. Lijstaanvoerder KCR verloor bij KOAG (16-15), Fortis wint met overtuiging de wedstrijd van Maassluis (16-9). SKC Merwede/Multiplaat moet het nu doen met een gedeelde tweede plaats en een nieuwe koploper in de poule.

Volgende week staat er een bekende tegenstander op het programma. De wedstrijd tegen Albatros zal om 16:00u starten in Zwijndrecht. Merwede/Multiplaat 2 speelt hiervoor om 14:30u. Beiden teams voelen zich gesteund door het vele trouwe publiek en hopen dus weer op uw komst!