MERWEDE/MULTIPLAAT ALS KOPLOPER DE ZAAL IN

WEDSTRIJDVERSLAG    MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - FORTIS 1 |  MEER NIEUWS..

Op weer een mooie herfstdag stond de laatste wedstrijd voor de zaal op het programma. Op het spel de koppositie en dus ook de titel ‘Herbstmeister’. Fortis kwam als uitdager naar de Thorbeckelaan met in gedachte de 11-11 heenwedstrijd. Alles kon dus nog gebeuren in deze wedstrijd. Maar aan het einde was het Merwede/Multiplaat dat de wedstrijd gedomineerd heeft en dik verdiend als winnaar van het veld stapte: 19-13.

Al in de eerste aanval was het Merwede/Multiplaat die vanaf de strafworpstip de score mocht openen. Fortis trok direct de score gelijk met een afstandsschot. Bij het wisselen van de vakken was er weer meteen de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Drie aanvallen, drie doelpunten. Dat beloofde wat voor het restant van de wedstrijd. Maar niets bleek minder waar. Fortis haalde met het achter verdedigen het tempo behoorlijk uit de wedstrijd maar was zelf ook niet bij machte om goede aanvallen op te zetten. Merwede/Multiplaat speelde geduldig met goede aanvallen maar kon de bal maar niet door de gele mand krijgen. Doorloopballen, korte kansen en afstandsschoten wilde maar niet vallen. Uiteindelijk bracht een vrije bal toch bevrijdende doelpunt op waarmee de marge op twee gebracht kon worden. Binnen 5 minuten werd dat gaatje verder vergroot naar 5 en stond er halverwege de eerste helft een riante 6-1 voorsprong op het bord. Maar het begon wat te stropen bij de thuisploeg en Fortis kwam via een aantal schoten en vrije ballen opeens weer terug tot 6-6. Gelukkig was Merwede/Multiplaat op tijd weer bij de les en kon er toch met een 9-6 voorsprong gerust worden.

Na de rust was het Fortis dat de score weer hervatte. Maar daarna was het Merwede/Multiplaat die weer een counterde. Zo bleef de eerste 10 minuten de score van twee à drie verschil gehandhaafd. Daarna kwam Fortis nog eenmaal tot een doelpunt verschil. Het duurde echter niet lang voordat het gaatje weer opgevoerd was. Een minuut na de aansluitingstreffer van 11-10 door fortis stond er namelijk alweer een 13-10 score op het bord. Nog eens twee minuten later stond het 16-10 en was het eigenlijk wel gedaan. De wedstrijd werd daarna vakkundig uitgespeeld en bij 19-13 kan de ploeg uit Sliedrecht zich de herfstkampioen noemen.

In april zal het veldseizoen weer verder gaan. Nu gaan we weer de zaal in. De ploeg hoopt ook in sporthal de Stoep weer zoveel support van het publiek te mogen ontvangen zoals de laatste wedstrijden.

Scores Merwede/Multiplaat: Tessa Visser 5; Vincent Bakker 4; Twan van de Wetering 3; Steven Bakker 2; Dennis van Eijl 2; Sanne de Jong 1; Robber Bakker 1; Quinty van Geemert 1.