MERWEDE/MULTIPLAAT WINT MEESLEPEND DUEL TEGEN ALBATROS

WEDSTRIJDVERSLAG    ALBATROS 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..

Beide ploegen hebben de openingswedstrijd van de competitie gewonnen en wilde hier een goed vervolg aan geven. Wedstrijden tussen Albatros en Merwede/Multiplaat zijn de laatste jaren altijd spannend geweest. Deze editie beloofde dus wat. En het publiek werd hierin niet teleurgesteld. Een gelijk opgaande strijd met veel doelpunten. Uiteindelijk kwam Merwede/Multiplaat dankzij een sterke tweede helft als winnaar uit de bus.

Albatros opende het bal door binnen 10 seconden de bal al door de korf te mikken. Merwede/Multiplaat kwam iets minder makkelijk uit de verf maar wist wel de gelijkmaker op de borden te schieten. Via 2-2 kon Merwede/Multiplaat het eerste gaatje slaan naar 2-4. Albatros pareerde echter meteen en kwam weer langszij. Zo was het stuivertje wisselen gedurende de eerste helft. Nam een van de ploegen de voorsprong, dan pakte de ander het weer over. Ondanks dat beide ploegen allebei hard moesten werken voor de doelpunten werd er wel met scherp geschoten. Merwede/Multiplaat ging uiteindelijk rusten met een minieme voorsprong: 13-14.

Het publiek ging er de tweede helft eens goed voor zitten. De tweede helft kon namelijk bloedstollend spannend worden. Merwede/Multiplaat maakte echter meteen de intenties van de tweede helft duidelijk. Net begonnen had de ploeg uit Sliedrecht het gat van één naar drie vergroot. Albatros probeerde zich weer naast Merwede/Multiplaat te knokken. Maar elke keer als de ploeg op één verschil kwam, wist Merwede/Multiplaat het gat weer naar twee te brengen. Tot 17-19 was het een spannende wedstrijd. Merwede/Multiplaat wist toen het gat naar 17-21 te brengen. Het verzet van de thuisploeg was toen wel gebroken. Merwede/Multiplaat kon de laatste fase van de wedstrijd geduldig uitspelen. De scheidsrechter floot af bij 20-25.

Een mooie overwinning voor Merwede/Multiplaat. Volgende week willen ze hier een goed vervolg aan geven tegen Kinderdijk. De wedstrijd gaat om 18:55 van start in sporthal De Stoep. Vooraf speelt Merwede/Multiplaat 2 tegen Kinderdijk 2 om 17:30.

Scores Merwede/Multiplaat:  Vincent Bakker 8; Dennis van Eijl 7; Steven Bakker 5; Twan van de Wetering 3; Tessa Visser 1; Jeffrey van Son 1.